Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Een ongeziene soap: daarom mislukte de deal met Victor Wanyama van Tottenham’

© Twitter BBC Sport

Bij Club Brugge kunnen ze meer dan tevreden terugblikken op de voorbije transferzomer. Blauw-zwart incasseerde flink wat centen en kon daardoor ook keihard toeslaan op de transfermarkt. Eén lang aanslepende deal mislukte echter: die van Victor Wanyama.

Wekenlang zag het er naar uit dat de 28-jarige defensieve middenvelder van Tottenham een contract zou tekenen in Jan Breydel. Hij moest en zou er de nieuwe patron voor de verdediging worden, een profiel à la Marvelous Nakamba maar dan met meer ervaring en een pak meer adelbrieven.

Volgens Het Nieuwsblad kwamen Club en Tottenham al een week na de eerste contacten tot een akkoord over de transfersom: 10 miljoen euro + 5 miljoen euro aan bonussen. Wanyama zelf krijgt een contract voor vijf jaar voorgeschoteld, maar hij wil eerst het fiat van zijn familieleden. Die reageren aanvankelijk negatief omdat ze Club Brugge niet kennen.

Trainer Philippe Clement springt vervolgens in de dans om zijn ex-ploegmaat bij Beerschot te overtuigen. Een uitstekende zet, maar Victor Wanyama vraagt toch nog extra tijd om zijn familie over de streep te trekken. Daags voor de cruciale Europese match thuis tegen LASK Linz krijgt nummer 6 Wanyama dan toch groen licht van zijn naasten.

Club wil hem op woensdag naar België loodsen met een privéjet, maar dat ziet de ex-speler van Celtic en Southampton niet zitten, het gevolg van de dodelijke crash van Emiliano Sala. Hij komt liever met de trein naar ons land. Enig struikelblok: er is nog een financieel dispuut tussen de speler en Tottenham. Hoe zit dat precies?

Wel, de Londense topclub is Victor Wanyama nog geld verschuldigd, maar de baas van The Spurs, Daniel Levy, wil dat Club een deel van dat bedrag ophoest. En dan is er nog de speler zelf, die ineens bijkomende eisen stelt: nóg een extra contractjaar én hij wil volledig medisch verzekerd zijn. Daarop is de maat vol voor Club, dat afziet van de ronkende transfer.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws