Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement maakt zich geen zorgen na nieuwe lading missers: “Belangrijkste is dat je die kansen blijft creëren”

© Sporza

Net zoals tegen Galatasaray en Anderlecht had Club Brugge ook in de bekermatch in en tegen Francs Borains flink wat doelkansen nodig om het verschil te maken. Vooral in de eerste helft was de inefficiëntie bij blauw-zwart andermaal (te) groot.

Uiteindelijk werd het toch nog 0-3, niet in het minst door de geweldige invalbeurt van Percy Tau. De Zuid-Afrikaanse dribbelaar was goed voor een goal en twee assists. Philippe Clement wilde na afloop niet te zwaar tillen aan de missers en benadrukt vooral het positieve van woensdagavond.

“Dat is voetbal hé, je trapt ook nog eens op de paal en de doelman pakt een paar goeie ballen. Het belangrijkste is dat je die kansen blijft creëren en dat je die organisatie blijft behouden, dat er een goede structuur staat en er goeie looplijnen zijn waardoor je die kansen kan afdwingen”, klinkt het bij Sporza.

“Je maakt drie doelpunten, dat is goed hé op verplaatsing. Uiteraard hadden het er een pak meer kunnen zijn, maar we hebben ook geen enkele kans weggegeven. Iedereen heeft zijn werk gedaan, op naar het weekend nu. Dat ik Hans Vanaken van de bank moest halen? Je weet dat Hans en ook Percy Tau in een heel goeie vorm zitten. Ik heb die jongens rust gegeven en heb ook nog een paar anderen rust gegund die met kleine kwaaltjes kampten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws