Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer vol ontzag: “Ik denk niet dat veel mensen dit hadden verwacht, ikzelf ook niet. Heel knap werk!”

Interview Ruud Vormer (Club Brugge - Zulte Waregem)

Dan haalt jouw club op een zondagavond ineens een doelman uit de Premier League binnen, nietwaar Ruud Vormer? Onze kapitein was eveneens blij verrast, ook al hing hij vandaag op het perspraatje even de lolbroek uit toen hij de vraag kreeg of er ongeloof heerste in de kleedkamer over de komst van Simon Mignolet.

“Ik ben altijd blij als er nieuwe spelers bijkomen want dat is altijd goed, vernieuwing in een team. Dat is altijd belangrijk. Met Simon erbij denk ik dat we er nu heel goed voorstaan. We hebben net twee goeie wedstrijden gespeeld, maar wel tegen mindere tegenstanders en morgen is het voor echt hé”, flapte Vormer het er naar goede gewoonte vlotjes uit.  

“Het is een belangrijke pot en we gaan zien waar we staan, maar ik heb er een goed gevoel bij. De reactie in de kleedkamer op de transfer van Mignolet? Heel positief, denk ik. Het is een jongen met heel veel ervaring, die jarenlang in Engeland heeft gespeeld bij Liverpool en Sunderland. Daar kan je niks slechts over zeggen, denk ik.”

Was er ongeloof bij de spelersgroep? “Nee dat niet. De club heeft toch goed verdiend?” De komische noot was een feit, een collectieve lachbui volgde in de perszaal. Waarna Vormer het weer ernstig aanpakte: “Natuurlijk, ik denk niet dat veel mensen dit hadden verwacht, ikzelf ook niet. Heel knap werk!”

En hoe zat het met de trainer, was die eigenlijk verrast? “Neen ik ben daar niet verrast over, omdat dat allemaal dossiers zijn waar we samen mee bezig zijn. Er zijn geen dingen die apart gebeuren. We spreken elke dag over verschillende dossiers, maar uiteindelijk weet je niet of je zoiets kan realiseren, dat hangt af van heel veel factoren en nu zijn heel recent die factoren in ons voordeel uitgedraaid en dan moet je snel handelen”

Je krijgt natuurlijk niet elke dag de kans om een Rode Duivel te strikken: “Dit zijn andere omstandigheden en dat is een opportuniteit op de markt die er komt en dan moet je op een bepaald moment een knoop doorhakken en dat hebben we ook gedaan”, legt Clement uit hoe alles verlopen is.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws