Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wesley Sonck geeft zijn mening over Brugse sensatie Okereke én heeft het ook over Percy Tau

Als er één iemand uitstekend geplaatst is om een oordeel te vellen over de aanvalsweelde van Club Brugge dan wel Wesley Sonck. Onze ex-spits was zelf een echte goaltjesdief en is bovendien ook een gerespecteerd analist.

“David Okereke werd tegen Waasland-Beveren niet zo veel in het spel betrokken, maar wat hij deed was wel goed. Net als de andere debutant Simon Deli gaf hij meteen een heel goede indruk. Dat is belangrijk”, analyseert Sonck bij Sporza.

“In de eerste wedstrijden verdedigde Okereke goed mee, maar het is zaak om dat ook te doen tegen ploegen die kwalitatief beter zijn. Je ziet wel dat hij een moderne spits is. Het gaat om meer dan doelpunten maken en de bal bijhouden. Hij heeft al getoond dat hij een rustpunt kan zijn voor de ploeg.”

En dan is er ook nog nieuwkomer Percy Tau, die tegen STVV meteen zijn visitekaartje overhandigde: “Hij is snel en belangrijk want hij kan op de flank spelen. Vorig jaar was hij een van de beste spelers in 1B, een smaakmaker. Dat kan ook niet anders als je tot de kern van een Engelse ploeg behoorde”, stelt de 40-jarige Sonck.

“Het is heel leuk voor een speler om in een goed draaiende ploeg te kunnen starten. Ook voor hem is het afwachten hoe hij het zal doen tegen de betere ploegen”, blijft onze gewezen aanvaller wel enigszins voorzichtig.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws