Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer vergelijkt Leko, Clement en Preud’homme: “Hij was totaal anders”

Ruud Vormer boos (Club Brugge - KRC Genk)

Ruud Vormer is ook dit seizoen weer één van de sterkhouders van Club Brugge. De middenvelder vergelijkt tegenover Het Laatste Nieuws de coaches van de afgelopen jaren bij Blauw-Zwart.

Vormer laat zich uit over Michel Preud’homme, Ivan Leko en Philippe Clement. “‘t Zijn alle drie sterke karakters, maar toch verschillen ze. Michel en ‘Phille’ zijn wel vergelijkbaar, op wat andere tactische accenten na. Da’s niet onlogisch als je weet dat ze jarenlang hebben samengewerkt. Ook op menselijk vlak zijn het toppers. Ze gaan door het vuur voor een groep.”

Vormer vond Leko anders. “Leko was ook goed, hé, maar voor een groep totaal anders. Zijn systeem was dat ook. Kijk, je kan tegenstanders pijn doen met zo’n 3-5-2 – zelfs Atlético en Dortmund hadden het lastig tegen ons. Maar eens je het doorhebt, wordt het gemakkelijker te bespelen. Zo’n 4-3-3 is bovendien voor iedereen duidelijker. En dan kan je nog altijd variëren door de buitenspelers naar binnen te laten komen, met de punt naar voor of naar achter te spelen…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws