Vanaken wéér beslissend: “Zo’n match is niet leuk, maar het draait om het bereiken van de Champions League”

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

Wie anders dan Hans Vanaken zette vroeg in de match een penalty om die voor Club Brugge van goudwaarde is in de strijd om een felbegeerd ticket voor het o zo lucratieve kampioenenbal. Onze Gouden Schoen mocht het na afloop dan ook even komen uitleggen.

“Het duurde heel lang bij die penalty, dat is zeker. Het feit is dat Loïs goed wordt diep gestuurd en dan van achteren wordt neergehaald. Ik kan de fase moeilijk beoordelen want ik heb ze nog niet opnieuw kunnen bekijken, maar aangezien ze de penalty toekennen, zal het wel penalty zijn”, verklaarde Hans Vanaken bij Bram Lambert van VIER.

“Ik denk dat ze ook nog keken of Openda niet in buitenspelpositie stond op het moment dat hij werd aangespeeld, dus dat nam allemaal wel wat tijd in beslag en ik stond maar te wachten, dat is een beetje vervelend. Uiteindelijk schiet ik hem wel goed binnen en dat is het belangrijkste”, weet Vanaken.

“We wisten dat het een heel lastige match ging worden, dat ze het Basel ook twee keer moeilijk gemaakt hebben. Ze laten niet echt toe dat de tegenstander goed voetbalt. Er werd veel met lange ballen gewerkt en dan zie je niet het mooiste voetbal. Voor ons was scoren op verplaatsing heel belangrijk en als je dan ook nog de nul kunt houden, is dat alleen maar positief.”

Voor een fijnbesnaarde voetballer als Hans Vanaken waren het niet de meest ideale omstandigheden: “Het is niet leuk om zo’n match te spelen, maar uiteindelijk draait het om het bereiken van die Champions League en daar geef je gewoon alles voor, ook al is het dan iets minder mooi. Daar moeten we ons in deze twee matchen even over zetten, want dan weten we dat er zes heel mooie matchen staan te wachten”, concludeert Vanaken.

Laaste nieuws

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...