Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simon Mignolet maakt ook indruk bij competitiedebuut: “Daarom heeft Club ook een inspanning gedaan”

© Club Brugge

Hij moest zich maar twee keer echt onderscheiden, maar Simon Mignolet deed het ook in Oostende met glans. De Rode Duivel straalde net als tegen Dinamo Kiev vertrouwen, rust en betrouwbaarheid uit en kreeg na afloop dan ook enige lof van zijn trainer Philippe Clement.

“Hij staat er al vanaf de eerste dag. Simon heeft natuurlijk niet de beste voorbereiding gehad voor die eerste wedstrijd tegen Dinamo Kiev: ‘s nachts aangekomen, ‘s morgens nog medische testen moeten afleggen, daarna ook nog moeten trainen en de volgende dag dan direct aan de bak, maar hij stond er direct”, aldus Clement bij Play Sports.

“Simon is natuurlijk iemand met héél veel ervaring, die al veel heeft meegemaakt en die ook – en dat is ook belangrijk – héél, héél blij is dat hij weer aan spelen toekomt. En dat straalt hij ook uit. Dat geeft heel veel vertrouwen aan jouw verdediging”, verduidelijkt onze coach.

“Als je onder druk staat kan je elke bal terugspelen. Hij bewaart de rust en is iemand die zijn verdediging ook goed coacht. Dat zijn heel belangrijke elementen voor ons, daarom heeft Club ook een grote inspanning gedaan.”

En dan zijn er nog de twee gouden wissels: “Topwissels? Die jongens zijn top ingevallen. Dat is ook de rol van iedereen, ik verwacht van de spelers die op de bank zitten dat ze het verschil kunnen maken als ze invallen. Deze keer waren het David en Percy en de volgende keer zal het iemand anders zijn”, besluit Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws