Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Rugnummer van Simon Mignolet, dat vewijst naar geboortejaar, zorgt voor discussie in ‘Extra Time’

© Club Brugge

Simon Mignolet neemt bij Club Brugge plaats tussen de palen met het rugnummer 88 op zijn truitje. Een onschuldige verwijzing naar zijn geboortejaar, maar Filip Joos verwees maandagavond in Extra Time ook naar de omstreden symboliek rond het nummer 88.

“77 was beter geweest. 88 staat, en dat weten we sinds Gianluigi Buffon, in neonazikringen voor HH of Heil Hitler en dat is niet om te lachen in de geschiedenis. Nu ben ik er 100% zeker van dat Mignolet nooit aan die link gedacht heeft. Ik kan mij ergens ook voorstellen dat je zegt dat we niet in die gedachtegang moeten meegaan van die hersenloze neonazi’s”, aldus Filip Joos.

“Tegelijkertijd is de wereld intussen wel zo dat het hele internet erover begint als je met dat truitje in doel gaat staan voor een Europese wedstrijd. Ik denk dat Club ook zal inzien dat Simon maar beter een ander rugnummer kan kiezen. Destijds had je ook Dániel Tőzsér bij Genk en toen riep zelfs de politiek op om het niet te doen”, klonk het bij de commentator.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws