Philippe Clement kijkt al uit naar volgende week: “We rekenen heel hard op onze fanatieke supporters”

© Twitter Club Brugge

Thuis tegen Dinamo Kiev 1-0, uit bij LASK Linz 0-1. Club Brugge staat nu wel héél dicht bij de groepsfase van de Champions League, maar ondanks het positieve resultaat van vanavond wil Philippe Clement nog niet te vroeg victorie kraaien, hij beseft dat het nog lastig wordt.

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou zijn, ik heb dat ook voorspeld. We kennen deze tegenstander, de mensen zien het ook. Het is heel fysiek. We zijn moeilijk aan die match begonnen, maar daarna hebben we de controle wel gepakt en hebben we een aantal keer kunnen dreigen. We kwamen dan ook op voorsprong via die penalty”, aldus Clement.

Na de rust nam blauw-zwart helemaal het heft in handen, zag ook onze coach: “In de tweede helft hebben we echt wel heel goeie kansen gehad om een grotere voorsprong uit te bouwen. 0-2 of 0-3 zou natuurlijk nog een heel ander resultaat geweest zijn. We weten dat we er ook thuis in Jan Breydel volle bak tegenaan moeten en daar rekenen wij heel hard op onze fanatieke supporters om ons over de streep te trekken naar die Champions League.”

Laat ons hopen dat de gemiste kansen in de tweede helft ons niet zuur gaan opbreken volgende week: “Het had geen 0-2 kunnen, maar moeten zijn”, beseft Clement. “Die momenten zoals die kans van Rezaei moeten we nemen. Die kansen moeten we afmaken, maar vergeet ook niet dat we dit seizoen de eerste ploeg zijn die LASK Linz kan kloppen. Het is niet zo evident om hier op verplaatsing te komen winnen tegen dit team.”

Uitkijken, is het nu naar de cruciale terugmatch van volgende week: “Het zal niet rekenen zijn, we gaan alles geven om zelf te scoren. We gaan wel niet naïef zijn, dat waren we ook vandaag niet. We gaan aan de spelers nog beter tonen waar de ruimtes kunnen liggen op de juiste momenten. De spelers hebben heel veel zaken toch wel goed gedaan, maar in het begin van de match is het gewoon heel moeilijk om op een kleiner veld de ruimtes te vinden tegen een ploeg die overal zo hard bovenop zit. Dat was niet verrassend, alleen mochten we die kansen niet weggeven.”

Laaste nieuws

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...