Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Percy Tau is beter dan Danjuma” en “Hebben nog niet de helft gezien van wat hij kan”

Percy Tau heeft amper twee matchen nodig gehad om uit te groeien tot de nieuwe chouchou van de Brugse achterban. Tegen STVV maakte hij al een razend knap doelpunt en ook gisteren was hij beslissend met een fantastische invalbeurt. Ook Bob Peeters was onder de indruk.

“Ik heb er vorig jaar met Westerlo heel vaak tegen gespeeld en hij heeft ons elke keer pijn gedaan. Ik snap niet dat Tau niet vroeger op de radar stond bij de topclubs in België en het geluk is dat hij nog altijd geen werkvergunning heeft anders had hij al lang in de Premier League gespeeld bij Brighton”, liet Bob Peeters optekenen in de studio van Play Sports.

“Het is een genot om naar te kijken, dat geldt ook voor David Okereke hé. Het zijn twee spelers waarvoor de supporters naar het stadion komen en die het verschil kunnen maken, zij bepalen die wedstrijd. Oostende had heel veel problemen met Tau: af en toe tussen de lijnen, dan bracht hij weer diepgang. Hij was een gesel voor de verdediging. Hij is beter dan Danjuma en hij heeft geen vedetteallures”, aldus Peeters.

“Het is een jongen die heel down to earth is, een fantastische kerel om mee te werken. Hij werkt keihard. Als je hem 100 keer vraagt om terug te sprinten achter de linksback van de tegenstander aan zal hij het altijd doen. Het is een genot om mee te werken, maar hij heeft zoveel kwaliteiten. Ik denk dat we momenteel nog niet de helft gezien hebben van wat hij kan.”

Bob Peeters snapt ook niet dat andere topteams niet in actie schoten voor Percy Tau: “Hij woont naast Anderlecht want hij speelde bij Union. Hij woonde naast de deur en dan gaat hij naar Club Brugge. Het is vooral het scoutingsapparaat dat fantastisch werk heeft geleverd. In Brugge verkopen ze gewoon spelers voor heel veel geld en dan halen ze eigenlijk relatief goedkope spelers want ze huren Tau, maar het zijn wel spelers die meteen inzetbaar zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws