Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Misschien wel het grootste talent bij blauw-zwart, máár: “Hij is een beetje naast zijn schoenen beginnen lopen”

Salto Dennis en Club-fans op achtergrond (Club Brugge - Gent)

Hij is intussen al toe aan zijn derde seizoen in Brugge, maar toch blijft hij een mysterie die Emmanuel Dennis. Een ruwe diamant die maar niet geslepen geraakt, maar hoe komt het dat de 21-jarige Nigeriaanse (flank)aanvaller zo weinig regelmaat in zijn prestaties krijgt?

“In het kopje zit het niet altijd goed. Toen hij hier aankwam, wou hij zich bewijzen, paste hij zich aan, was hij nuchter, gedreven en scherp op training en in de wedstrijden. Het is toen heel snel gegaan met misschien iets te veel glorie voor hem, want na een tijd is hij zich anders beginnen gedragen op training en haalde hij in de matchen niet meer hetzelfde niveau”, vertelt Rudi Cossey in Sport/Voetbalmagazine.

“Omdat het zo snel ging, is hij een beetje naast zijn schoenen beginnen lopen en zijn eigen weg beginnen gaan. Hij was nog moeilijk te kaderen en werd heel wisselvallig. Uiteindelijk verplaatste Ivan Leko hem van het centrum naar de flank, maar ook daar kregen we er geen constante meer in”, stelt onze gewezen assistent.

“Hij moet beseffen dat je bij een topclub alleen certitude kunt zijn als je elke week presteert en dat als het minder is er minstens twee klaar staan om je rol over te nemen. Daar gaat hij nog niet goed mee om. Als hij het gevoel krijgt dat hij meer speelkansen verdient, wordt het moeilijk”, aldus Cossey.

“Dennis moet alles binnen het ploegbelang leren plaatsen, zich realiseren dat het belangrijkste is resultaten te behalen als ploeg en niet als individu. Zich daarin weten te vinden, is voor hem de grote moeilijkheid. Als hij geen goesting heeft, heeft hij geen goesting en dan loopt hij niet. Ostentatief.”

De 58-jarige Cossey, momenteel aan de slag bij Cercle, vervolgt: “Hij is een beetje een flamboyante jongen die ook graag lacht en grapjes uithaalt, die op de een of andere manier interessant wil zijn en soms gekke dingen doet, maar er zijn grenzen en daar gaat hij soms over.”

Een speler met een serieuze handleiding dus: “De grootste fout die je kunt maken, is hem te belangrijk maken en beloftes doen. Hij vergeet namelijk niets en confronteert je daar later mee. Dan krijg je dat gegarandeerd op je bord. Je mag niet te veel zeggen dat hij goed aan het spelen is want dan gaat hij zweven, overdrijven en dingen proberen die je niet wil zien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws