Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mignolet blijft bij zijn rugnummer 88 ondanks commotie: “Ik zou niet weten waarom ik moet veranderen”

 ©  Club Brugge

Het was Filip Joos die in Extra Time de kat de bel aanbond over het ietwat gevoelige rugnummer 88 van Simon Mignolet. Dat wordt in neonazikringen immers vereerd omwille van de verwijzing naar Adolf Hitler. Mignolet reageerde na afloop van zijn debuut op de heisa.

“Ik zou niet weten waarom ik mijn rugnummer moet veranderen. Ik denk niet dat dat een issue mag zijn. Iedereen die mij kent weet ook wel dat dat geen topic is. Ik heb daar zelf nooit bij stilgestaan. Ik denk dat iedereen mij wel goed genoeg kent om te weten hoe ik ben en hoe ik in het leven sta”, klonk het na afloop voor de microfoon van Radio 1.

“We waren aan het kijken welke rugnummers nog vrij waren. Initieel was het de bedoeling om 12 te nemen, maar uit respect voor de twaalfde man heb ik dat niet gedaan”, aldus onze nieuwe topaanwinst.

“Ik heb altijd het rugnummer 22 gedragen. 88 is een viervoud van 22 en dit is mijn vierde club. Dat is het idee achter mijn keuze, zo simpel is het. Meer moet daar niet achter gezocht te worden en ik ga me er ook niet druk in maken”, hield Mignolet voet bij stuk.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws