Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Magistrale Hans Vanaken leidt ons voorbij Linz: “Geweldig gevoel, maar het mag niet stoppen bij dit”

© Twitter Club Brugge

Een prestatie met de grote P van Hans Vanaken gisteravond. Net wanneer we zijn klasse en vista echt nodig hadden, ontpopte onze spelmaker zich nog maar eens tot de scherpe blikopener van Club Brugge. En of onze Gouden Schoen gelukkig was na afloop…

“Dit geeft een geweldig gevoel. We hadden de hele match onder controle, alleen geven we een domme penaltygoal weg. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Je komt, ik dacht rond de 70ste minuut, 1-0 voor en dan moet je die match gewoon rustig uit spelen”, aldus Vanaken bij Q2.

“We proberen te voetballen achteraan, maar we hadden op voorhand gezegd om dat risico niet te nemen als het niet mogelijk is. Gewoon die bal zo ver mogelijk achter hun defensie droppen. We doen dat één keer niet en dan zie je dat zij goed druk kunnen zetten en kunnen profiteren.”

Maar gelukkig liep het dus goed af, met grote dank aan Hans Vanaken. Goed voor een belangrijke goal én een geweldige voorassist. “Dat is mijn taak, na die rode kaart kregen we ook weer meer ruimte om te voetballen, alleen deden we dat iets weinig”, analyseert onze nummer 10.

“Misschien kroop er na die penalty bij sommige spelers toch wat stress in de hoofden, omdat je niks meer fout mag doen. Dan moet je gewoon de rust en het overzicht kunnen bewaren en maken we het nog goed af. Het is de eerste keer in de Belgische geschiedenis dat een niet-kampioen zich zo kan plaatsen. Dat was onze eerste doelstelling en die hebben we behaald.”

Maar daarmee is de kous niet af voor onze 27-jarige draaischijf, hij wil graag meer: “Het mag niet stoppen bij dit, we gaan een mooie campagne tegemoet met hopelijk wat mooie tegenstanders en goeie resultaten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws