Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Huisref van sportkrant is formeel over penaltyfase tegen Eupen: “Hier is geen andere beslissing mogelijk”

 © Sporza

Het was allesbehalve een goede prestatie van blauw-zwart, maar wat als de bal tegen Eupen op de stip was gegaan na die opzichtige duwfout in de rug van Ruud Vormer? We zullen het nooit weten, maar één ding is wel duidelijk: het was een 100% penalty, zo oordeelt Tim Pots.

De huisref van Het Laatste Nieuws laat er in zijn beoordeling geen greintje twijfel over bestaan: “Koch had geen oog voor de bal, raakt die niet en springt Vormer opzettelijk in de rug. Dit is geen ongelukkige botsing, want Vormer was de hele tijd in zijn vizier”, aldus Pots.

“Voor de ref was dit moeilijk te zien, want hij stond in het verlengde, maar de VAR hoefde zelfs niet te zoeken. De main camera gaf een perfect lateraal beeld. We zullen waarschijnlijk te horen krijgen dat het geen clear error was – de passe-partout voor een nalatigheid van de VAR. Hier is er evenwel geen andere beslissing mogelijk dan een strafschop.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws