Hans Vanaken laat er geen twijfel over bestaan: ''Zuivere penalty'' en ''Met VAR lag de bal op de stip''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Hans Vanaken (Club Brugge - FC Porto)

Hij was een beetje ziek - een vervelende verkoudheid - maar toch liep Hans Vanaken zich ook in Kiev zoals vanouds weer de longen uit het lijf. Een opvallende prestatie leverde hij niet af, maar als rustpunt en spelverdeler was hij toch weer van goudwaarde. En die felbevochten kwalificatie deed uiteraard deugd.

"Hoe kapot ik ben? Het was een slopende match, dat sowieso, maar wel met een goed resultaat voor ons. Het was heel warm en we beginnen gewoon niet goed aan die wedstrijd, na vijf minuten valt al meteen die goal, wat we hoe dan ook wilden vermijden", aldus een blozende Vanaken.

"Anderzijds wisten we ook dat we er mits één goaltje goed voor zaten. We maakten die vijf minuten voor rust en dat was eigenlijk het ideale moment want je zag daarna bij Kiev het geloof een beetje wegzakken in de eerste helft", liet de spelmaker optekenen bij Q2.

"Tijdens de rust zeiden dat we in de tweede helft het eerste kwartier goed moesten doorkomen want dan zou hun geloof helemaal weg zijn, maar dan krijg je weer snel dat doelpunt tegen...", stelt de lange Limburger vast.

"Daarna hebben we wel goed gereageerd door die match iets meer in handen te nemen en we hebben op de juiste momenten geprikt. Ik denk dat dat vandaag de sleutel was om een goed resultaat te behalen.", klinkt het bij de Gouden Schoen.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1161532242436546560

"Die scheidsrechter? Ik vond dat hij op bepaalde momenten niet consequent was. Al bij al heeft hij niet de grootste fouten gemaakt ofzo, maar op het einde vond ik het iets te veel. Hij geeft Percy Tau rood voor een contact dat volgens mij niet zo erg was en een minuut later gebeurt hetzelfde met Openda en dan laat hij gewoon doorspelen", meent Vanaken.

"Op die momenten geraak je gefrustreerd en dan durf je weleens uitvliegen. Die gele kaart voor mij was volgens mij ook niet nodig want zo erg was het ook weer niet, maar goed: dat nemen we er wel bij met dit resultaat."

En dan was er ook nog dat penaltygeval op een hoekschop: "Ik zei nog dat hij mijn truitje mocht hebben na de match, maar hij wou het al meteen hebben. Voor mij is het een penalty. Ik had een zuivere kopkans. Ik stond goed om te koppen en op dat moment trekt hij mij gewoon naar beneden. Voor mij is dat een zuivere penalty. Misschien moeilijk te zien voor de arbitrage, maar met VAR denk ik wel dat de bal op de stip had gelegen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand