Hans Vanaken laat er geen twijfel over bestaan: “Zuivere penalty” en “Met VAR lag de bal op de stip”

Hans Vanaken (Club Brugge - FC Porto)

Hij was een beetje ziek – een vervelende verkoudheid – maar toch liep Hans Vanaken zich ook in Kiev zoals vanouds weer de longen uit het lijf. Een opvallende prestatie leverde hij niet af, maar als rustpunt en spelverdeler was hij toch weer van goudwaarde. En die felbevochten kwalificatie deed uiteraard deugd.

“Hoe kapot ik ben? Het was een slopende match, dat sowieso, maar wel met een goed resultaat voor ons. Het was heel warm en we beginnen gewoon niet goed aan die wedstrijd, na vijf minuten valt al meteen die goal, wat we hoe dan ook wilden vermijden”, aldus een blozende Vanaken.

“Anderzijds wisten we ook dat we er mits één goaltje goed voor zaten. We maakten die vijf minuten voor rust en dat was eigenlijk het ideale moment want je zag daarna bij Kiev het geloof een beetje wegzakken in de eerste helft”, liet de spelmaker optekenen bij Q2.

“Tijdens de rust zeiden dat we in de tweede helft het eerste kwartier goed moesten doorkomen want dan zou hun geloof helemaal weg zijn, maar dan krijg je weer snel dat doelpunt tegen…”, stelt de lange Limburger vast.

“Daarna hebben we wel goed gereageerd door die match iets meer in handen te nemen en we hebben op de juiste momenten geprikt. Ik denk dat dat vandaag de sleutel was om een goed resultaat te behalen.”, klinkt het bij de Gouden Schoen.

“Die scheidsrechter? Ik vond dat hij op bepaalde momenten niet consequent was. Al bij al heeft hij niet de grootste fouten gemaakt ofzo, maar op het einde vond ik het iets te veel. Hij geeft Percy Tau rood voor een contact dat volgens mij niet zo erg was en een minuut later gebeurt hetzelfde met Openda en dan laat hij gewoon doorspelen”, meent Vanaken.

“Op die momenten geraak je gefrustreerd en dan durf je weleens uitvliegen. Die gele kaart voor mij was volgens mij ook niet nodig want zo erg was het ook weer niet, maar goed: dat nemen we er wel bij met dit resultaat.”

En dan was er ook nog dat penaltygeval op een hoekschop: “Ik zei nog dat hij mijn truitje mocht hebben na de match, maar hij wou het al meteen hebben. Voor mij is het een penalty. Ik had een zuivere kopkans. Ik stond goed om te koppen en op dat moment trekt hij mij gewoon naar beneden. Voor mij is dat een zuivere penalty. Misschien moeilijk te zien voor de arbitrage, maar met VAR denk ik wel dat de bal op de stip had gelegen.”

Laaste nieuws

Clement heeft aanvallende problemen: “Hij is onbeschikbaar tegen Charleroi”

Philippe Clement heeft aanvallende problemen bij Club Brugge. Emmanuel Dennis en Krépin Diatta zijn onzeker en David Okereke zal er zeker niet...

Rezaei mag niet spelen tegen Club Brugge door reglement

Club Brugge neemt het woensdag op tegen Sporting Charleroi. Kaveh Rezaei is de aanvalsleider van de Carolo’s, maar mag niet aantreden tegen...

Nieuwe spits Gaich dan toch op komst?

Het is geen geheid dat Club Brugge al een tijdje aan het zoeken is naar een nieuwe optie in de spits. De...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Clement heeft aanvallende problemen: “Hij is onbeschikbaar tegen Charleroi”

Philippe Clement heeft aanvallende problemen bij Club Brugge. Emmanuel Dennis en Krépin Diatta zijn onzeker en David Okereke zal er zeker niet...

Rezaei mag niet spelen tegen Club Brugge door reglement

Club Brugge neemt het woensdag op tegen Sporting Charleroi. Kaveh Rezaei is de aanvalsleider van de Carolo’s, maar mag niet aantreden tegen...

Nieuwe spits Gaich dan toch op komst?

Het is geen geheid dat Club Brugge al een tijdje aan het zoeken is naar een nieuwe optie in de spits. De...

Vormer: “Als de VAR zegt dat het buitenspel is dan is dat zo, denk ik”

Club Brugge kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de halve finale van de Croky Cup tegen Zulte Waregem. Na afloop...