Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Geweldig eerbetoon aan Mignolet: “Met zijn vorm en kwaliteiten kan hij nog 10 jaar bij Club Brugge spelen”

© Twitter Liverpool FC

Zijn entree bij Club Brugge was de moeite, maar ook het afscheid bij Liverpool is er voor Simon Mignolet eentje met de nodige toeters en bellen. Zo pakt niemand minder dan toptrainer Jürgen Klopp uit met een geweldig eerbetoon aan het adres van zijn vertrekkende doelman.

“Als je mij zou vragen om een lijst te maken van de meest professionele spelers die ik heb gekend in een loopbaan van meer dan 30 jaar dan doet Simon Mignolet altijd mee voor de eerste plaats”, luidt het op de officiële website van Liverpool.

“Het respect en aanzien dat hij geniet in onze kleedkamer is dan ook
ongeëvenaard. Hij is een buitengewone atleet, outstanding als mens en een doelman met internationale klasse. De waarheid is dat ik Simon liever niet zie vertrekken, waarom zou ik ook? Hij is als doelman goed genoeg om bij elke club in Engeland onder de lat te staan”, meent Klopp oprecht.

“De situatie met Mignolet doet mij wat denken aan die met Lucas Leiva een paar seizoenen geleden. Soms is iemand zijn bijdrage aan de club zo immens dat je ook moet denken en handelen in het belang van de speler zelf. Simon is vast en zeker zo iemand”, klinkt het respectvol.

“Gezien de diensten die hij ons heeft bewezen gedurende zijn periode hier kan ik deze bijzondere opportuniteit voor hem niet negeren aangezien dit zijn toekomst alleen maar positief zal beïnvloeden. Na wat hij gedaan en bewezen heeft bij en voor Liverpool verdient hij het recht om een keuze te maken in het belang van zijn carrière”, aldus de Duitse manager.

“Club Brugge mag zich gelukkig prijzen met Simon. Met zijn vorm en kwaliteiten kan hij nog tien jaar voor Club uitkomen als beide partijen dat graag zouden willen. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor alles wat hij gedaan voor mij en de volledige technische staf. Ik ben ervan overtuigd dat zijn ploegmaats hem ontzettend zullen missen.”

Klopp eindigt ook in stijl: “We nemen afscheid en wensen hem veel geluk met in het achterhoofd al die mooie herinneringen en prachtige momenten. De beste zitjes op Anfield Road zullen op eender welk moment in de toekomst altijd ter beschikking staan van Simon en zijn familie.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws