Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gert Verheyen looft Hans Vanaken: “Op dat vlak zit hij op het niveau van De Bruyne, Busquets en Modric”

Gert Verheyen (analist)

De conclusie na de eerste match tegen Waasland-Beveren? Hans Vanaken komt minder aan de bal als echte nummer 10 en staat wat hoger geposteerd én is efficiënter. Maar klopt dat wel? Gert Verheyen besteedt er in zijn wekelijkse analyse de nodige aandacht aan.

“De perceptie na de openingsmatch van Club Brugge tegen Waasland-Beveren was: Hans Van­aken komt in de 4-3-3 van Philippe Clement minder aan de bal. Maar tegen STVV was hij van alle spelers bij beide ploegen het meest aan de bal”, analyseert Verheyen in Het Nieuwsblad.

“In cijfers: 82 balcontacten met 70 van zijn 74 passes geslaagd. Dat is een percentage van 95 procent, waarmee hij qua passprecisie op het niveau zit van middenvelders als De Bruyne, Busquets en Modric”, zegt onze iconische ex-speler.

“De collectieve prestatie van Club was top. De kracht van het Club Brugge van Clement zit hem in de dynamiek van het spel. Er wordt veel gelopen zonder bal, er is veel diepgang en variatie. Er zijn veel loopbewegingen aan hoge intensiteit. En: er zijn veel tégengestelde bewegingen: Vormer die in de bal komt en Tau die diep gaat en de volgende keer omgekeerd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws