Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gert Verheyen heeft gouden tip voor zware match in Linz: “Club kan daar in theorie profijt uit putten”

Gert Verheyen (analist)

LASK Linz kondigt zich aan als een zware dobber en dat ondanks de bescheiden naam en faam. Philippe Clement is onder de indruk van de Oostenrijkers en dat geldt ook voor Gert Verheyen. Al ziet die ook zeker mogelijkheden voor blauw-zwart.

In Het Nieuwsblad reikt onze geliefde ex-speler ons een gouden tip aan: “Druk zetten, doet Linz meestal met een blok van vijf: hun drie aanvallers, plus de twee middenvelders. Soms aangevuld met hun vleugelback, die de Brugse back onder druk zet. Club kan daar in theorie profijt uit putten omdat het een man meer heeft op het middenveld: drie tegenover twee van Linz”, analyseert Verheyen.

“In hun jacht op de bal hebben Michorl of Holland er geen probleem mee om door te dekken op alles voor hen én daarbij de meest aanvallende middenvelder vrij te laten tussen de lijnen. Bij Club zal dat Hans Vanaken of Ruud Vormer zijn”, meent de ex-trainer van KV Oostende.  

“Het is daarbij belangrijk dat Rits in de rug van Klauss blijft. Want als hun spits Rits kan afdekken, verliest Club zijn meerderheid op het middenveld. Het probleem is alleen dat je de bal in die situatie ook tot bij Vanaken of Vormer moet krijgen”, nuanceert onze oud-aanvaller.  

“Basel was bijvoorbeeld niet goed genoeg aan de bal om onder die druk uit te komen. Waardoor het te veel balverlies leed of met de lange bal begon te spelen. Zo speelde het Linz in de kaart. Want achterin winnen die veel kopduels. De bal bij die vrije man krijgen, is makkelijker gezegd dan gedaan”, benadrukt Gert Verheyen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws