Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dinamo Kiev heeft geen geheimen meer voor onze technische staf, met dank aan speciale ‘spion’

Brugse spelers triomferen (KV Oostende - Club Brugge)

Na de loting moest Philippe Clement nog toegeven dat hij de tegenstander van vanavond niet zo goed kende, maar intussen is onze trainer tot in de kleinste details voorbereid op wat hem en zijn team straks te wachten staat. Met dank aan een specifiek iemand in de Brugse kleedkamer.

“Ik denk dat we eigenlijk alles weten. We hebben daarstraks (gisteren voor de persconferentie, red.) de bespreking gehouden en met Eduard Sobol had ik een goeie assistent. Ik heb hem voor de meeting ook gezegd dat hij zaken mocht aanvullen of mij mocht corrigeren. Hij hoeft zich daar niet voor te schamen en mag dat gewoon doen voor de groep, ik heb daar geen enkel probleem mee”, aldus Clement tijdens zijn persbabbel.

“Maar op het einde van de meeting heeft hij gezegd dat het allemaal klopte dus ik ben blij dat ik door dat examen geraakt ben”, lacht onze T1. “Het is altijd interessant om zo’n jongens erbij te hebben. Eddie kent natuurlijk heel veel spelers, maar we hebben samen met de staf ook heel veel matchen van Kiev gezien dus we hebben er wel een heel goed beeld van.”

In tegenstelling tot bij Genk vorig jaar gaat Clement nog niet roteren in deze drukke periode: “Ik ga niet zeggen wat we gaan doen, maar het is een andere context dan vorig jaar in Genk. Dat was een andere situatie want ik was er toen al zes maanden aan het werk en we hadden op dat moment twee à drie transfers gedaan, dus de basis was er al. De jongens kenden het verhaal, wisten waar ze moesten lopen en wat ze moesten doen.”

Geen vergelijkbare situatie dus, oordeelt onze coach: “Hier zijn we nog maar vijf à zes weken bezig. De dingen lopen beter en beter, maar er is nog veel progressiemarge. Om nu ineens alles te gaan omgooien, dat is ook niet verstandig. Maar ik ga de komende weken wel met individuele verhalen rekening houden, dus ik zal ook wel veranderingen doen binnen het elftal. Alleen zal het niet zo drastisch zijn als in Genk vorig seizoen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws