Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse ziet struikelblok Club Brugge na Kiev: “Vooral daar was het niet goed”

Marc Degryse (analist) (2)

Club Brugge is na een thriller van formaat door naar de volgende ronde van de Champions League. Analist Marc Degryse ziet toch een pijnpunt bij Club Brugge.

Club Brugge oogde niet scherp, volgens Degryse. “Waren het de omstandigheden? Club was niet bij de les en dat wordt op dit niveau afgestraft. Héél bizar, dat gebrek aan scherpte”, vertelt Degryse aan Het Laatste Nieuws.

“Zowel in het begin van de eerste als de tweede helft, waar het na de tweede goal opnieuw schrikken was. Je hebt elkaar in de kleedkamer net opgepept, maar dat zag je niet terug op het veld. Kiev is geen wereldploeg: als je dan twee keer zo vroeg een doelpunt slikt…”

Deli scoorde echter een belangrijk doelpunt. “Hun moeizame start heeft bijna de hele eerste helft geduurd. Club mocht van geluk spreken dat Deli het geloof terugbracht en de match even deed kantelen. Verdedigend was het niet goed, vooral over rechts.”

Pijnpunt
Vooral de rechterflank was aldus een pijnpunt. “Mata en Tau waren de jongste wedstrijden keer op keer bij de uitblinkers, maar nu hadden ze het moeilijk. In de eerste helft heeft Kiev vier keer de achterlijn gehaald. En ook het tweede doelpunt kwam op de rechterflank tot stand. Mata legde Rodrigues ook nog eens een open kans op.”

Rits
“Bij de eerste treffer toonde Rits dan weer té veel goeie wil”, gaat Degryse verder. “Je moet die man opvangen, maar hij liep zelf weg van zijn tegenstander. Allemaal signalen dat Club niet klaar was. We hadden dat nog niet gezien – ze zijn voor het eerst getest geweest… en goed was het niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws