Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement laat Horvath niet vallen: “Het eerste wat ik gedaan heb, is naar Ethan gebeld om het uit te leggen”

Philippe Clement heeft met Simon Mignolet een serieuze versterking gekregen, maar wat nu met Ethan Horvath? De Amerikaanse doelman wordt zo goed als zeker opnieuw tweede keeper en het is maar zeer de vraag of onze huidige nummer één dat ziet zitten

Onze coach is in ieder geval begaan met het lot van de 24-jarige Horvath, dat bleek vandaag op de persconferentie voor de match tegen Dinamo Kiev: “Het eerste wat ik gisteravond gedaan heb, is naar Ethan gebeld om het uit te leggen. Op dat moment zit je met twee verhalen en ben je als coach de coach van een nieuwe jongen die met heel veel plezier komt en ook de coach van de jongen die daar teleurgesteld over gaat zijn”, aldus Clement.

“Dus dan ben je vooral met die spelers bezig en niet met andere dingen. Ethan heeft heel professioneel gereageerd, dat heeft hij ook op training getoond en dat is belangrijk en goed ook want dat is profvoetbal. Dat is ook wat we van Ethan verwachten en het is ook daarom dat we hem heel hard appreciëren. Een nieuwe keeper stond niet hoog op het verlanglijstje om dat ik ook alle vertrouwen heb in Horvath. Het is een jongen die nog heel hard kan groeien”, spreekt Clement zijn vertrouwen uit in de Amerikaan.

Maar zal Horvath zich kunnen schikken in een rol als doublure van Mignolet? “Ik heb hem een paar dagen tijd gegeven. Uit ervaring weet ik dat het niet verstandig is om beslissingen te nemen als je emotioneel bent. Je kunt beter een paar dagen de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten, maar ik weet wel dat ik verder op Ethan kan rekenen tot de laatste seconde dat hij hier op de club is. Of dat binnen een week, binnen een maand of binnen 10 jaar is… Ik weet dat we altijd op hem kunnen rekenen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws