Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement ging fel uit zijn dak tegen ref en legde na afloop uit waarom hij zo kwaad was

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Veel tijd om te balen, heeft Club niet aangezien het morgen alweer volop aan de bak moet in de laatste voorronde van de Champions League, maar het zure gelijkspel tegen Eupen van afgelopen vrijdag heeft toch voor de nodige irritatie en frustratie gezorgd. Ook bij trainer Philippe Clement.

Het was opvallend hoe onze anders relatief rustige coach in de nerveuze slotfase stevig in de clinch ging met scheidsrechter Bram Van Driessche. Die kwam onze T1 zelfs aanmanen tot kalmte. Ook na de match ging Clement ostentatief verhaal halen bij de arbitrage. Hij was dan ook allesbehalve amused over een aantal zaken.

“Heel het stadion had gezien dat het een penaltyfout was. Ik stond er vijftig meter vanaf en het was nog duidelijk. Als dat al geen strafschop meer is, dan wordt het moeilijk om er ooit nog één te krijgen”, citeert Het Laatste Nieuws onze trainer.

“Kijk, ik ben geen de coach die snel iets zegt over de scheidsrechter. Op Waasland-Beveren heb ik me gewoon neergelegd bij de discutabele penalty die we tegen kregen na handspel van Rits, maar nu ben ik echt benieuwd waarom er niet gefloten werd. Of waarom de ref niet geïnformeerd werd door de VAR”, verwoordde Philippe Clement het messcherp.

Maar er lag de trainer nog iets op de maag: “Ik heb me één keer heel kwaad gemaakt. Helemaal op het einde, toen wij mochten inwerpen. De tegenstander pakte de bal weg. Da’s spelbederf, waarvoor je geel moet krijgen. Hij gaf de bal op zijn beurt door aan een ploegmaat, wat nóg eens spelbederf is. Maar toen Hans Vanaken de bal afpakte, was hij het die een gele kaart kreeg! Als dat de nieuwe regels zijn, stel ik me vragen. Want dit komt het voetbal niet ten goede”, besluit Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws