Clement ging fel uit zijn dak tegen ref en legde na afloop uit waarom hij zo kwaad was

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Veel tijd om te balen, heeft Club niet aangezien het morgen alweer volop aan de bak moet in de laatste voorronde van de Champions League, maar het zure gelijkspel tegen Eupen van afgelopen vrijdag heeft toch voor de nodige irritatie en frustratie gezorgd. Ook bij trainer Philippe Clement.

Het was opvallend hoe onze anders relatief rustige coach in de nerveuze slotfase stevig in de clinch ging met scheidsrechter Bram Van Driessche. Die kwam onze T1 zelfs aanmanen tot kalmte. Ook na de match ging Clement ostentatief verhaal halen bij de arbitrage. Hij was dan ook allesbehalve amused over een aantal zaken.

“Heel het stadion had gezien dat het een penaltyfout was. Ik stond er vijftig meter vanaf en het was nog duidelijk. Als dat al geen strafschop meer is, dan wordt het moeilijk om er ooit nog één te krijgen”, citeert Het Laatste Nieuws onze trainer.

“Kijk, ik ben geen de coach die snel iets zegt over de scheidsrechter. Op Waasland-Beveren heb ik me gewoon neergelegd bij de discutabele penalty die we tegen kregen na handspel van Rits, maar nu ben ik echt benieuwd waarom er niet gefloten werd. Of waarom de ref niet geïnformeerd werd door de VAR”, verwoordde Philippe Clement het messcherp.

Maar er lag de trainer nog iets op de maag: “Ik heb me één keer heel kwaad gemaakt. Helemaal op het einde, toen wij mochten inwerpen. De tegenstander pakte de bal weg. Da’s spelbederf, waarvoor je geel moet krijgen. Hij gaf de bal op zijn beurt door aan een ploegmaat, wat nóg eens spelbederf is. Maar toen Hans Vanaken de bal afpakte, was hij het die een gele kaart kreeg! Als dat de nieuwe regels zijn, stel ik me vragen. Want dit komt het voetbal niet ten goede”, besluit Clement.

Laaste nieuws

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...