Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement gelooft dat Vanaken nóg beter zal renderen: “Deze manier van spelen, is op zijn lijf geschreven”

Hans Vanaken blijft dus gewoon bij Club Brugge en wie weet zelfs tot het einde van zijn spelerscarrière. Nieuws dat bij alles en iedereen dat blauw-zwart is op gejuich wordt onthaald en ook Philippe Clement zal maar wat content zijn met het nieuws over zijn cruciale spelmaker.

Op zijn persconferentie van vandaag – op dat moment was het nieuws over de contractverlenging tot 2024 voor alle duidelijkheid nog niet bekend – zei onze trainer het volgende over zijn belangrijke aanvallende middenvelder: “Hans is superbelangrijk: Gouden Schoen, spelmaker van de ploeg, man van de laatste pass en man van doelpunten, dat heeft hij de voorbije weken ook bewezen”, aldus Clement.

“Dat hij heel belangrijk is binnen dit systeem, dat weten we allemaal. Ik ben ervan overtuigd dat zijn statistieken nog beter gaan worden, maar dat hangt af van wat je belangrijk vindt. Cijfers zijn uiteraard belangrijk. Hans zal misschien minder baltoetsen hebben dan vorig jaar, maar hij zal belangrijkere baltoetsen hebben. Daar draait het uiteindelijk om.”

Al blijft het collectieve natuurlijk primeren: “Het gaat niet over Hans of Ruud of eender wie binnen die ploeg, maar over wat je met die ploeg samen doet en hoeveel kansen je samen creëert of hoeveel goals je samen maakt. Het is geen kwestie van één of twee spelers, het gaat over de hele kern. Hans heeft daar uiteraard een heel belangrijke rol in en deze manier van spelen, is gewoon op zijn lijf geschreven”, oordeelt Clement.

“Vorig jaar was hij bij momenten ook linksback, dat zal nu niet meer het geval zijn. Elke coach heeft zijn eigen ideeën en principes, er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. De ene manier is daarom niet beter dan de andere. Het is duidelijk dat de rol van Hans nu anders is, maar jullie zien ook dat hij helemaal in dat verhaal is gestapt, er zich ook volledig in smijt én er ook nog eens heel veel rendement uit haalt. Dat voorspelt dus veel moois voor de toekomst”, verzekert onze T1.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws