Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement zag tegen Dinamo Kiev aantal zaken die hem bijzonder gelukkig maakten

Vormer - Clement

Philippe Clement wist met zijn vreugde geen blijf na het laatste fluitsignaal van afgelopen dinsdag, hij besefte dan ook als geen ander hoe groot de boost is die zijn spelersgroep gekregen heeft door die kwalificatie tegen Dinamo Kiev. Dit kan het begin zijn van iets moois.

“Ik ben een paar keer gestorven, maar was erna wel opnieuw meteen springlevend want dat is de sleutel geweest van deze wedstrijd. Eigenlijk is het een match waarin het scenario helemaal tegenzit: helemaal in het begin op achterstand komen, een rode kaart krijgen die helemaal geen rode kaart is, een owngoal maken, domineren, het meeste balbezit hebben… Ze zeggen mij 58%”, aldus Clement bij Q2.

“De mensen van Kiev zijn ons komen feliciteren. De voorzitter zei dat we veel beter hebben gespeeld dan zijn ploeg en toch moet je tot de laatste seconde knokken om die partij over de streep te trekken, maar ik ben wel heel blij. We zijn nog maar kort aan het samenwerken met deze groep, maar de mentale weerbaarheid was heel goed vandaag en dat is iets dat we moeten meepakken naar de volgende maanden”, meent onze trainer.

Bluvn goan, het is niet voor niks het motto van Club: “Ook al zitten de dingen tegen, het is belangrijk dat de jongens zien dat als ze blijven knokken en vechten, de zaken nog meer in hun voordeel zullen uitvallen. Als je er altijd voor blijft gaan en als je sterft, maar meteen opnieuw rechtstaat en er opnieuw voor vecht dan heb je veel meer kans om het terug aan jouw kant te krijgen”, analyseert Philippe Clement.

“Dat ze dat kunnen, heeft de spelersgroep bewezen tegen Dinamo Kiev, dus dat is voor mij een heel grote stap vooruit. We zijn nog maar kort aan het samenwerken, maar dat zijn dingen die ik heel hard verlang van elke ploeg waar ik aan de slag ben”, besluit een glunderende coach.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws