Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belangrijke speler verkocht daags voor een match, zo reageert Clement op dat feit

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Daags voor een match een basisspeler zien vertrekken, aangenaam is dat niet voor een trainer, maar Philippe Clement panikeert hoegenaamd niet. Onze T1 gaf op een rustige manier zijn kijk op de zaak tijdens de persbabbel in de aanloop naar de match tegen STVV.

“Voor geen enkele coach is dit – tot 1 september – de plezantste periode, maar dat is part of the job. Dat hoort er gewoon bij. Spelers komen en spelers gaan, overal ter wereld en bij alle clubs. Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om daar niet te veel bij stil te staan en alleen energie te steken in de jongens die er zijn”, stelt onze hoofdcoach in alle sereniteit.

“Ik heb daar de voorbije jaren wel een aantal ervaringen mee gehad, dat je bijvoorbeeld ineens in de situatie komt dat je zonder spits zit in de selectie, zoals dat bij Waasland-Beveren het geval was. Of dat jouw spelmaker en kapitein verkocht wordt voor de play-offs. Dat hoort er nu eenmaal bij. Dat is niet leuk omdat je bepaalde dingen aan het opbouwen bent, maar dan werk je met de jongens die er zijn en bekijk je samen met de club de mogelijkheid om goeie versterkingen te halen voor de toekomst.”

Positief is natuurlijk wel dat de exit van Nakamba en Danjuma voor alweer wat extra financiële slagkracht zorgt: “Dat zijn dingen waar ik niet moet mee bezig zijn, dat is voor de mensen binnen de club. Het is ook niet omdat je een bepaald bedrag incasseert, dat je het opnieuw volledig gaat uitgeven. Zo werkt dat ook niet. We blijven altijd binnen onze loonbarema’s en transferbedragen, maar het is wel leuk dat er over die zaken een goeie onderlinge communicatie is”, benadrukt Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws