Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analist flink onder de indruk van twee nieuwkomers: “Alsof hij al tien jaar bij Club Brugge speelt”

Limburg is Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Na amper twee matchen lijkt niemand nog te spreken over Stefano Denswil en Wesley Moraes. Het zegt veel over de geweldige manier waarop Simon Deli en David Okereke uit de startblokken zijn geschoten in Brugge. Ook Marc Degryse is onder de indruk van het duo.

“Er is veel te doen geweest over de vertrokken spelers. Vorig jaar zei iedereen dat Wesley een onmisbare schakel was, maar eigenlijk heeft David Okereke op drie matchen tijd, de Brugse Metten erbij gerekend, Wesley al doen vergeten,” klonk het lovend in de studio van Play Sports.

“Het is een ander type want hij is nog beweeglijker en is misschien nog meer topscorer dan Wesley. Hij beweegt goed en voelt het goed aan qua timing, dat probleem is al opgelost. Het zijn trouwens niet alleen zijn goals, ook zijn kaatswerk en het kiezen van positie vind ik opvallend goed”, analyseert Degryse.

Boskamp - Degryse - Coninx

“Achteraan is het net hetzelfde met het vertrek van Denswil. Deli lijkt wel een speler die al tien jaar bij Club Brugge speelt. Voor iemand die nieuw is in de verdediging speelt hij al meteen als een leider”, stelt onze ex-speler.

“Hij lijkt wel nog tien centimeter groter en breder dan Denswil en lijkt nog comfortabeler aan de bal. Voor iemand die net in een nieuwe ploeg komt… Normaal gezien heb je toch wat aanpassing nodig als je bij een nieuwe club komt”, aldus de 53-jarige Degryse.

“Dat is natuurlijk ook wel het voordeel van Club: er staat een ploeg, er staat een geheel. Iedereen die in die ploeg komt, gaat blijkbaar meteen mee met die ploeg”, is er ook een terecht woordje van lof voor het collectief.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws