Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zo kwam Club bij Simon Deli uit: “Hij kwam met zijn naam aandraven toen Denswil wou vertrekken”

 © Club Brugge

De Oscar voor meest indrukwekkende debuut op speeldag 1 van de Jupiler Pro League kwam ongetwijfeld op naam van onze Simon Deli. De 27-jarige Ivoriaanse centrale verdediger overtuigde vriend en vijand met zijn onverzettelijke prestatie, maar hoe kwam Club eigenlijk bij hem uit?

Eerst en vooral kende Philippe Clement hem nog van vorig seizoen, toen Genk in eigen huis een stevig Europees blauwtje liep tegen Slavia Praag: 1-4. Onze huidige coach raakte toen al onder de indruk van kleerkast Deli, die in Genk 90 minuten tussen de lijnen stond. Bij Club was het echter niet T1 Clement zelf die de naam van Deli als eerste liet vallen.

“Toen Denswil wou vertrekken, zaten we samen en kwam Johan Van Rumst met de naam Deli aandraven, die we nog kenden van de confrontaties met Genk tegen Slavia Praag. Samen met de scouts kwamen we tot de conclusie dat hij de beste kandidaat was om Denswil te vervangen. We zijn heel blij dat hij naar hier is gekomen want er was veel interesse”, aldus Clement.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws