Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vincent Mannaert vergelijkt nieuwe parel Okereke met Wesley: “Dáár moet hij het van hebben”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Het vertrek van Wesley Moraes heeft Club – althans op het eerste gezicht – uitstekend opgevangen met de komst van David Okereke. De Nigeriaanse spits van 8 miljoen euro beschikt over heel wat troeven, zo weet manager Vincent Mannert. Hij maakt even de vergelijking.

“Wesley Moraes was een targetspits, Okereke is dat niet. Zijn balcontrole en passing zijn veel zuiverder, maar hij heeft niet die uitzonderlijke fysieke kracht van Wesley. Op snelheid de diepte induiken, dáár moet hij het van hebben. En hij is een betere afwerker: hij ligt voortdurend op de loer om toe te slaan”, luidt het oordeel in Humo.

“Wij volgden David al een paar jaar. Philippe Clement kende hem al sinds zijn vorige periode bij Club Brugge en was toen al fan. Er was belangstelling van Southampton, maar in Engeland maakte Okereke nog geen aanspraak op een werkvergunning. In Italië waren alle grote clubs geïnteresseerd, maar die wilden hem eerst aan een kleinere club verhuren, maar dat wilde hij dan weer niet. Het vertrek van Wesley gaf ons de financiële armslag om hem binnen te halen”, doet Mannaert het transferverhaal uit de doeken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws