Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Typeploeg Clement krijgt stilaan vorm, deze knopen moet hij nog doorhakken

De Bock en Clement

De start van de nieuwe voetbalcompetitie nadert met rasse schreden. Binnen 11 dagen moet Club al aan de bak op het veld van Waasland-Beveren en langzaam maar zeker begint de typeploeg van Philippe Clement vorm te krijgen. Al zijn er ook nog enkele knopen die hij moet doorhakken.


Horvath of Letica?
Ethan Horvath slaagde er vorig seizoen in om de Kroatische nieuwkomer Karlo Letica naar de bank te verwijzen. Letica, die gold als een absoluut toptalent en zelfs kon rekenen op interesse van Real Madrid, ging in de beginmaanden van de competitie dan ook een paar keer stevig in de fout.

Nieuwe trainer, nieuw seizoen en dus een nieuwe kans voor de 22-jarige goalie uit de Balkan? In de voorbereiding maakte de boomlange Letica in ieder geval een degelijke en rustige indruk en dus ligt hij in de weegschaal met onze nummer één Horvath. Benieuwd wie straks de voorkeur krijgt…

Ethan Horvath (Club Brugge - Antwerp)

Wie aan de zijde van Mechele?
Op de flanken lijken Clinton Mata (doublure: Dion Cools) en nieuwkomer uit Oekraïne Eduard Sobol (doublure: Luan Peres) zeker van hun stekje, maar centraal in de verdediging is het uitkijken naar wie rots in de branding en Rode Duivel Brandon Mechele zal flankeren.

De Ivoriaanse aanwinst Simon Deli – linksvoetig, fysiek imposant en technisch vaardig – lijkt over de beste kaarten te beschikken, maar ook de vorig jaar met blessures sukkelende Matej Mitrovic is helemaal terug. Als hij fit blijft, mag en kan ook hij zeker aanspraak maken op een basisstek.

En dan is er nog de veelbesproken Odilon Kossounou: het 18-jarige talent uit Ivoorkust liet in de voorbereiding mooie en veelbelovende dingen zien, maar wisselt nog te vaak goeie dingen af met kortsluitingen en slordigheden.

Vormer en Mechele (Club Brugge - Standard)

Vormer, Vanaken en ?
Vorig seizoen verbaasde Mats Rits vriend en vijand door als infiltrerende middenvelder – zeg maar een ‘8’ – een basisplaats te veroveren op de positie 6. Onze van KV Mechelen overgekomen landgenoot speelde zonder pardon Marvelous Nakamba, nochtans een absolute sterkhouder in het kampioenenjaar 2017-2018, uit de ploeg.

Ook dit seizoen lijkt Rits aanspraak te kunnen maken op een basisplaats, tenzij Sofyan Amrabat zich opwerpt tot de nieuwe defensieve middenvelder. De Marokkaans-Nederlandse controleur is krachtiger en beschikt over een grote actieradius. Bovendien heeft hij ook een stevig schot in de benen.

En wat met Nakamba? Ondanks het feit dat Philippe Clement nog op hem rekent, aast De Zimbabwaanse stofzuiger op een transfer en hij lijkt het spel zelfs bikkelhard te gaan spelen door zijn kat te sturen naar de trainingen.

Vier kanshebbers in de spits
Met David Okereke haalde Club vorige week z’n langverwachte vervanger voor Wesley Moraes binnen. De Nigeriaanse aanvaller is snel, doelgericht en heeft een goed kopspel, maar mist nog automatismen en matchritme.

Toch lijkt Okereke al meteen de nummer één te gaan worden, vooral ook omdat de andere spitsen voorlopig niet bepaald imponeren. Kaveh Rezaei heeft een bleke voorbereiding achter de rug terwijl Jelle Vossen het best rendeert in een systeem met twee aanvallers (bij voorkeur naast of rond een sterke centrumspits) en ook Loïs Openda niet geknipt lijkt voor de 4-3-3.

Quid Siebe Schrijvers? De vaardige en zwervende pocketspits met de fluwelen traptechniek lijkt op het eerste gezicht niet in het nieuwe systeem te passen. Hij is namelijk geen diepe spits, geen buitenspeler en de facto ook geen nummer 10. Bovendien is dat dé positie van draaischijf Hans Vanaken.

We horen het u al denken: en wat met de wingers/flankaanvallers? Met Danjuma, Dennis, Diatta, Vlietinck en Sagna heeft Clement wel wat opties voor de posities van linksbuiten en rechtsbuiten. Op links lijkt Danjuma – tenminste als hij blijft – een zekerheid. Al liet Diatta vorig seizoen ook erg mooie dingen zien op die plek. De Senegalese goudklomp lijkt op rechts eerder te moeten concurreren met de onvoorspelbare Emmanuel Dennis.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws