Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Twee ex-spelers van Club laten licht schijnen over winstkansen tegen Kiev

Dat Club Brugge het niet onder de markt zal hebben om zich te kwalificeren voor de laatste voorronde van de Champions League is wel duidelijk. Met Dinamo Kiev kwam er afgelopen middag namelijk een zware dobber uit de bus. De hamvraag is dan ook: hoe zit het eigenlijk met onze kwalificatiekansen?

Marc Degryse ziet in de Oekraïners geen hapklare brok: “Niet makkelijk, hé. Naast Porto was dit de zwaarst mogelijke loting voor Club Brugge. Dit is toch een dobber”, laat de analist optekenen bij HLN.be.

“Club zal zijn beste niveau moeten benaderen om door te stoten. Dinamo Kiev is echt niet te onderschatten, hoor. Vorig jaar gingen ze er in de play-offronde uit tegen Ajax… Ze dingen altijd mee voor een plaats in de groepsfase. Dat Club eerst thuis moet spelen, is ook niet ideaal.” 

Serhiy Serebrennikov, de ex-middenvelder van blauw-zwart én kenner van het Oekraïense voetbal schat onze kansen om door te stoten op 50-50: “Dinamo zit in een gelijkaardige situatie als Club. Het is altijd een van de grote clubs in Oekraïne geweest en probeert het elk jaar goed te doen in Europa”, luidt het oordeel in Het Nieuwsblad.

“In 1999 speelde het nog de halve finale van de Champions League, maar de laatste jaren heeft de club het steeds lastiger met de concurrentie uit de grootste Europese competities. De beste spelers willen vroeg of laat naar een club uit een topland. Het is altijd weer opnieuw beginnen bouwen met jonge spelers. Vorig jaar was Shakhtar Donetsk nog te sterk, maar vanaf dit seizoen denk ik dat Dinamo Kiev weer meedoet voor de titel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws