Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Op naar de Freethiel: 3 keer niet gewonnen, fatale owngoal van Decarli en fel verzwakt Beveren

Saulo Decarli (Club Brugge - Standard)

Waasland-Beveren is onze eerste opponent van het nieuwe seizoen. Op de Freethiel is het zelden makkelijk voor Club, dat de voorbije drie keer niet kon winnen. Vierde keer, goeie keer? Onze opponent lijkt in ieder geval fel verzwakt in vergelijking met vorig seizoen.

De zure en pijnlijke nederlaag van vorig seizoen ligt nog vers in het geheugen. Club kwam vroeg in de tweede helft 0-1 voor via Ruud Vormer, maar na een rode kaart voor Benoît Poulain – die met de hand een doelpunt probeerde te voorkomen – liep het helemaal mis in het Waasland.

De Italiaanse spits Francesco Forte zette eerst de door onze Franse verdediger veroorzaakte penalty om en in het slot kopte Saulo Decarli een voorzet pardoes in eigen doel. 2-1 en met het schaamrood op de wangen naar huis.

Een seizoen eerder werd blauw-zwart ook al genekt door een late owngoal, toen van Jordy Clasie. In het seizoen 2016-2017 was het niemand minder dan de toen door Genk uitgeleende Siebe Schrijvers die ons met lege handen terug naar Brugge stuurde (1-0).

Cruciale basisspelers weg
Tijd voor revanche dus en tegen het Waasland-Beveren dat zaterdag tegenover ons staat moet dat lukken. De ploeg van trainer Adnan Custovic bleef lange tijd in het ongewisse over de sportieve toekomst – aantreden in 1A, dan wel in 1B – en zag enkele belangrijke sleutelspelers vertrekken.

Vooral op de flanken is het verlies groot want de twee smaakmakers Nana Ampomah – die nadrukkelijk gelinkt werd aan Club Brugge – en Aleksandar Boljevic kozen eieren voor hun geld en versierden respectievelijk transfers naar het Duitse Fortuna Düsseldorf en Standard.

Daarnaast zag geel-blauw ook nog eens de geleende spelers Davy Roef, Apostolos Vellios, Franko Andrijasevic en Louis Verstraete terugkeren naar hun moederclubs. Dat is toch flink wat basiskwaliteit die afvloeide.

Jonge talentvolle Belgen
Wat kwam er dan in de plaats? Op transfervlak komt alles nog maar echt goed op gang op de Freethiel, maar opvallend is wel de komst van twee jonge en talentvolle Belgen: Xian Emmers en Matthias Verreth.

De 20-jarige Emmers, een centrale middenvelder, wordt geleend van het Italiaanse Inter terwijl de 21-jarige Verreth voor drie jaar overkomt van PSV Eindhoven en voor acties en gevaar moet zorgen op de linkerflank.

Blauw-zwarte boys
Voorin moet Aboubakary Koita – overgekomen van AA Gent na een verhuur aan KV Kortrijk – voor extra productiviteit zorgen. Uitkijken, is het ook naar onze ex-spelers Tuur Dierckx en Brent Gabriël. Laatstgenoemde doelman is nog maar pas weg in Jan Breydel en gaat op zoek naar speelminuten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws