Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken ziet nog werkpunt blij Club én is onder de indruk van nieuweling

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

De eerste thuismatch van het nieuwe seizoen en meteen ook een (penalty)goal voor Hans Vanaken. Onze draaischijf bleef koelbloedig vanop de stip en sleepte zo een strafschoppenreeks uit de brand. Na afloop liet hij zijn licht schijnen over de eerste échte 90 minuten van het seizoen.

“We hebben het prima gedaan, ideaal voor ons. We voelen dat het elke week beter gaat. In de voorbereiding was het wel aanpassen aan de nieuwe automatismen en looplijnen die de trainer van ons verwacht. Sporting was de sterkste tegenstander van de voorbereiding en het liep alsmaar beter. We puurden kansen uit de pressing die we willen brengen”, aldus Vanaken.

Al was er toch ook een minpuntje: “Als je de tegengoals bekijkt dan zie je dat het vermijdbare tegendoelpunten zijn. Bij de eerste moest Eduard Sobol op zijn benen blijven staan, dan kon die speler niet veel doen. Maar hij zette de tackle in, maakte een fout en het was penalty”, analyseert de Limburger.

“Bij de tweede tegentreffer was het balverlies van Mats Rits bij een laterale bal waardoor Sporting meteen kon omschakelen en scoren. Maar goed, ik heb ze liever vandaag tegen dan volgende week”, meent een filosofische spelmaker. “Ik heb alvast het gevoel dat we klaar zijn. Het was een goede test en de coach kan tevreden zijn, zowel qua inzet als qua voetbal.”

Hans Vanaken had ook nog wat lof in petto voor nieuwe spits David Okereke: “Het is een spits met veel kwaliteiten. Hij heeft snelheid en scorend vermogen. David had vandaag wel pech in de afwerking. Hij heeft goede voeten, kan een bal afleggen en kan koppen. Hij kan zeker een verdediging pijn doen. Okereke is hier nog niet lang, maar ik zie het wel goed komen met hem”, verzekert de 26-jarige Vanaken op de clubwebsite.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws