Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Drie (voorzichtige) conclusies na generale repetitie tegen Sporting

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Antwerp)

Club Brugge liet vrijdagavond bij momenten leuke dingen zien tegen Sporting Lissabon, al staat het als een paal boven water dat er ook nog wat werk aan de winkel is richting de competitiestart. Wij volgden de match op de voet en trekken drie voorzichtige conclusies.


Rechtsback overtuigender dan linksback
Clinton Mata speelde beresterke play-offs en lijkt die lijn dit seizoen gewoon door te trekken. De Angolese Belg opereert in de 4-3-3 van Philippe Clement opnieuw als offensieve rechtsback – zijn gebruikelijke positie – en deed het tegen Sporting Lissabon voortreffelijk. Defensief onberispelijk en ook in aanvallend opzicht erg betrokken met enkele snedige en scherpe rushes.

Toch een contrast met zijn collega Eduard Sobol op links. De van het Oekraïense Shakhtar Donetsk overgekomen international liet zich eergisteren betrappen op een domme penaltyfout – een véél te late en vooral onnodige tackle – en kwam ook opbouwend veel minder uit de verf dan Mata. Heeft nochtans een goeie voorzet in de voeten die hij vrijdag ook etaleerde voorafgaand aan een mooie doelkans voor Ruud Vormer.

Simon Deli kan Stefano Denswil doen vergeten
Présence, lef, kopkracht, stevig in de duels, tweevoetig én een centrale verdediger die durft uit te voetballen. De 27-jarige Deli maakte tegen Union al een puike indruk, maar het was vooral vrijdag tegen Sporting Lissabon dat hij zijn visitekaartje afgaf. Een waardige vervanger voor Stefano Denswil, al moet je in stadium uiteraard altijd met twee woorden spreken. Onze Ivoriaanse tank lijkt in ieder geval nu al een zekerheid in de basiself.

David Okereke heeft alles om publiekslieveling te worden
Een prijskaartje van 8 miljoen euro meedragen én in de voetsporen moeten treden van Wesley Moraes. De uitdaging is niet min voor David Okereke, maar de 21-jarige Nigeriaan toonde tijdens de Brugse Metten al meteen zijn potentieel: pijlsnel, doelgericht, prima in de combinatie én ook nog eens iemand die het defensieve werk niet schuwt. Dat hij afgelopen vrijdag voor eigen publiek al meteen scoorde, zal hem bovendien een flinke boost geven.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws