Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diatta verliest finale Africa Cup, Club neemt beslissing over welverdiende vakantie

Krépin Diatta beleefde gisteravond iets minder plezier aan zijn wedstrijd. Terwijl zijn ploegmakkers in Jan Breydel de Brugse Metten naar hun hand zetten, verloor onze 20-jarige winger met Senegal de finale van de Africa Cup.

Diatta en zijn landgenoten verloren met het kleinste verschil van Algerije. De beslissende 0-1 viel al na twee minuten. Krépin Diatta startte op de bank bij Senegal, maar mocht iets voor het uur toch zijn opwachting maken. Een gelijkmaker, laat staan winst, zat er echter niet meer in.

En nu? Ons goudhaantje krijgt van Club twee weken vakantie. Philippe Clement wil namelijk dat Diatta de nodige tijd krijgt om mentaal en fysiek te herstellen: “Uiteraard had ik hem veel liever sneller terug gehad, maar ik weet uit eigen ervaring dat zoiets geen goed idee is”, aldus de coach.

“Ik ben eens zes dagen na een WK opnieuw beginnen te trainen en drie maanden later was het vat al helemaal leeg”, stelde Clement gisteren in de marge van de Brugse Metten.

Krépin Diatta mist zo al zeker de eerste competitiematchen tegen Waasland-Beveren en STVV en zou voor de heenmatch in de derde voorronde van de Champions League opnieuw in Brugge neerstrijken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws