Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club pakt eerste trofee in Brugse Metten, vervanger Wesley maakt sterke indruk

© Club Brugge

De voorbereiding verliep misschien niet helemaal naar wens voor Club, maar gisteravond hield blauw-zwart toch een bevredigende generale repetitie in de Brugse Metten. Tegen Sporting Lissabon werd het 2-2, maar in de penaltyreeks kwam Club toch als winnaar uit de bus.

Voor de supporters was het in een goedgevuld Jan Breydel vooral uitkijken naar de prestaties van de nieuwe jongens. Simon Deli mocht zijn opwachting maken als linkerpion in de centrale defensie en ook spits David Okereke mocht meteen zijn kunstjes tonen. En de vinnige en bedrijvige Nigeriaan had welgeteld een kwartier nodig om na een kopbal van Mats Rits nipt door de buitenspelval te glippen en te prikken: 1-0!

Club kreeg vertrouwen door de vroege openingstreffer en na een geweldige rush van Emmanuel Dennis was het bijna 2-0, maar het schot van onze andere Nigeriaanse snelheidsduivel strandde op de paal. Vlak voor rust dan een koude douche: derde nieuweling in de basis Eduard Sobol veroorzaakte een onnodige penalty door te laat in de tackle te gaan. Bruno Fernandes schoof de gelijkmaker met sprekend gemak voorbij Ethan Horvath.

Na de koffie waren de beste kansen opnieuw voor Club, maar Ruud Vormer knalde net over en een omnipresente en gevaarlijke Okereke greep tot twee keer toe naast zijn tweede treffer van de avond. Aan de overzijde lukte het beter: Jovane Cabral maakte er op de counter 1-2 van. Lang duurde het Portugese feestje evenwel niet want na een haakfout op Clinton Mata in de zestien mocht ook Hans Vanaken een elfmeter omzetten: 2-2!

Strafschoppen moesten uiteindelijk de winnaar aanduiden en ondanks missers van Arnaut Danjuma en Simon Deli was het toch Club dat de eerste trofee van het seizoen in de wacht sleepte: 4-3! Het is nu uitkijken naar de eerste competitiematch van het nieuwe seizoen op Waasland-Beveren.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws