Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zoon Nilis niet te spreken over Club Brugge: “Ik vind het niet kunnen”

Tifo RFCB (Club Brugge - KRC Genk)

Arne Nilis, de zoon van Luc Nilis, heeft zich tegenover TV Limburg negatief uitgelaten over de sponsor van Club Brugge. Op de nieuwe shirtjes staat Unibet in het groot vooraan gedrukt.

Nilis maakt zich zorgen over de sponsor van Club Brugge. Gokbedrijf Unibet is voor twee jaar lang de officiële shirtsponsor. Hij is zelf gokverslaafd geweest en hij vindt het verontrustend hoe dominant de goksector is in het voetbal.

Unibet betaalt zo’n zes miljoen euro en dat is de grootste deal in het Belgische voetbal. “Ik vind dat niet kunnen. Ik vind het oke dat online gokken legaal is, maar aan de andere kant vind ik niet dat het overgepromoot moet worden. Ik vind niet dat er op zo’n agressieve manier reclame gevoerd moet worden.”

“Ik denk dat het belangrijk is dat er onderzoek gevoerd moet worden naar de link van reclames en gokverslavingen zelf. Ik spreek uit ervaring en een onschuldig gokje kan leiden tot ernstige gevolgen. Ik hoop dat er snel andere maatregelen op politiek niveau worden genomen. Maar ook door de voetbalbond en de club zelf”, aldus Nilis.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws