Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belangrijke reden waarom Vormer dit jaar niet niveau haalde van vorig seizoen

Ruud Vormer (Club Brugge - Sint-Truiden)

Vorig seizoen veranderde alles wat Ruud Vormer aanraakte in goud. Elke voorzet werd quasi een assist en hij maakt ook flink wat doelpunten. Deze jaargang verloopt het allemaal wat moeizamer voor onze kapitein en Vincent Mannaert denkt te weten hoe dat komt.

“Ruud heeft vorig seizoen zijn Millésime gekend, maar zoals bij de champagne heb je maar één zo een oogstjaar. Het heeft dit seizoen even geduurd vooraleer Ruud besefte hoe hij aan dat wonderjaar is gekomen, namelijk door zich te smijten met en zonder bal”, klinkt het in HLN.

“Ruud is de koning van de zogenaamde nutteloze sprints. Een spurt waarbij je weet dat je de bal niet zult krijgen, maar daardoor trek je wel het veld open waardoor openingen en oplossingen ontstaan elders. De nutteloze sprint is ongelooflijk belangrijk en daarom dus wél nuttig”, is Mannaert overtuigd.

“Ruud heeft op een bepaald moment gezegd: ‘Ja maar, nu mag een ander meters maken.’ Ik snap die reflex, maar hij moest begrijpen wat de impact van zijn houding was op de ploeg. Het veld werd kleiner en hij maakte ons het voetballen moeilijker én finaal voor zichzelf… Voetbal blijft een teamsport.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws