Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verbazing alom na transfer Club Brugge: “Hij was hier pas derde keus”

Club Brugge haalde met Odilon Kossounou een eerste versterking voor komend seizoen binnen. De verdediger kost zo’n drie miljoen euro en komt over van het Zweedse Hammarby.

Hammarby-watcher Robert Laul van Sportbladet had de transfer niet verwacht. De verdediger ging in zijn tweede match al zwaar de fout in. “Hij ging helemaal onderuit bij een kopduel, letterlijk. Hij lag plots heel komisch op zijn kont terwijl zijn opponent scoorde.”

Toch heeft Kossounou ook kwaliteiten. Vooral de mentaliteit is een groot pluspunt naast zijn fysieke kracht en kopspel. “Er zaten wel 30.000 toeschouwers in het stadion, denk ik, maar Odilon toonde toen al zijn mentale sterkte: hij speelde voort alsof er niets was gebeurd.”

“Maar eerlijk: verder moet hij nog heel veel leren”, gaat Laul verder. “Hij is ongetwijfeld een groot talent, maar hij is hier pas enkele maanden. Hij speelde maar een wedstrijd of vijf, was hier geen tweede, maar derde keuze. Wij dachten echt dat hij zich hier nog minstens één of twee jaar zou moeten ontwikkelen om pas dan de volgende stap te zetten.”

Uitvoetballen
Uitvoetballen is een groot struikelblok van de verdediger. “Vooral zijn uitvoetballen is nog een probleem. En dat loopt niet één keer mis per match, maar drie, vier keer. Het kan niet anders of Club ziet hem als een aankoop voor de toekomst.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws