Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Scheidsrechtersbaas schept duidelijkheid over fases Club Brugge-Anderlecht

Club Brugge won met het kleinste verschil van RSC Anderlecht (1-0). Er waren ook enkele discutabele fases tijdens de topper. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist laat zijn licht schijnen op de situaties.

Verbist zet het afgekeurde buitenspeldoelpunt van Wesley Moraes bij de geslaagde VAR-interventies van afgelopen speeldag. Ook bij de handsbalfase van Clinton Mata in de zestien werd er correct beoordeeld. “Bij een kapbeweging van Adrien Trebel krijgt Clinton Mata, die een sliding uitvoert, de bal tegen de arm. Die arm, waar hij op steunt, bevindt zich in een natuurlijke houding.”

“Zoals in een presentatie voorafgaand aan de Play-Offs werd verduidelijkt naar de clubs toe, is een bal tegen de steunarm in natuurlijke houding geen handspel”, gaat Verbist verder. “Het was dus een correcte beslissing van de scheidsrechter om verder te spelen. Ook de beslissing van de VAR om niet tussen te komen was juist.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws