Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

RSCA-fans spuwen hun gal: “Geschokt door manier waarop we werden behandeld in Brugge”

Voor de supporters van Club Brugge was het afgelopen zondag(avond) feest na een altijd deugddoende overwinning tegen de aartsrivaal uit Brussel. De fans in het bezoekersvak hadden iets minder plezier, al had dat blijkbaar niet alleen met het povere vertoon van hun zwalpende ploeg te maken.

De meegereisde RSCA-fans beklagen zich namelijk stevig over de manier waarop ze werden aangepakt door de ordediensten: “We zijn geschokt door de manier waarop de paars-witte fans zondag werden behandeld in Brugge. Bepaalde supporters werden zonder reden weggeleid om nogmaals gefouilleerd te worden”, klinkt het fors in een open brief van AFSA.

Iedereen werd sowieso al drie keer gefouilleerd vooraleer toegang te krijgen tot het stadion. Eens ze binnen waren, werden de fans in een omheind kippenhok gedropt”, aldus de Association Francophone des Supporters d’Anderlecht .

“Sommige bussen werden zelfs binnenstebuiten gekeerd. Er wordt meer gecontroleerd voor een voetbalwedstrijd dan aan de Belgische grenzen. Dat vinden wij schandalig. We zijn supporters, geen criminelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws