Philippe Clement bevestigt formeel: ''Ja, er staat een gesprek gepland met Club''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Philippe Clement op persconferentie

Philippe Clement beslist deze week of hij bij Genk blijft, verkast naar zijn oude en grote liefde Club Brugge of naar het buitenland trekt. Eén ding is alvast zeker: er staat deze week een gesprek gepland met het bestuur van blauw-zwart.

Dat bevestigde de kampioenencoach van KRC Genk gisteravond in Extra Time: "Dat er mogelijk een aantal spelers gaan vertrekken bij Genk, speelt uiteraard mee in mijn beslissing. Het zal er ook van afhangen wie en welke kwaliteit er in de plaats komt, ik denk dat dat ook logisch is", stelt Clement.

"Je kan een bepaalde richting aangeven, bepaalde types en bekijken welke budgetten er voorhanden zijn. Ik heb nog niet beslist, vanzelfsprekend. Het irriteert mij ook dat mensen dat wél insinueren. Wie mij al langer kent, weet dat ik niet lul over die dingen, helemaal niet."

Aan opties nochtans geen gebrek: "Ik heb in de loop van het seizoen een heel mooie kans gehad om te vertrekken voor heel veel geld naar de woestijn, maar dat interesseert mij helemaal niet. Ik wil een mooie sportieve carrière uitbouwen als coach", aldus de 45-jarige trainer.

"Ik wist voor de play-offs dat er ploegen uit het buitenland geïnteresseerd waren, maar ik heb tegen mijn makelaar gezegd dat ik niks wilde horen en na het seizoen een beslissing zou nemen. Want ik had maar één ding voor ogen: met Genk de titel pakken", klinkt het formeel aan tafel bij Frank Raes.

"Als ik in die twee maanden één avond met iemand had gesproken en het mislukte om kampioen te worden dan zou ik mij eeuwig schuldig hebben gevoeld. Zo zit ik in elkaar. Ik heb tot nog toe met niemand gesproken, maar er zijn nu wel gesprekken gepland. Morgen (vandaag, red.) met Genk en nadien ook met Club Brugge, ja. Er zijn ook gesprekken met buitenlandse clubs, maar die zullen plaatsvinden in België", bevestigt Clement formeel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand