Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Marc Degryse geeft aan waarom hij beslissing van Clement volledig snapt

Marc Degryse (analist) (2)

In Limburg blijven ze een beetje verweesd achter, maar toch vindt een van onze meest gevraagde en gerenommeerde analisten Marc Degryse de keuze van Philippe Clement voor Club Brugge begrijpelijk.

“Ik snap zijn keuze. Probeer eens in zijn hoofd te kruipen. Eerst en vooral: wat gaat er bij Racing Genk gebeuren? Wellicht gaan er een aantal belangrijke spelers vertrekken – een argument dat hij zelf al gebruikt heeft”, analyseert onze ex-speler en voormalige technisch directeur in HLN.

“Bovendien kent hij Club Brugge door en door. Dat is niet onbelangrijk. Er zijn meer mogelijkheden, ze staan verder in alles. De lat ligt er bijzonder hoog. Ze willen elk seizoen eerste of tweede worden en ze willen het Europees zo goed mogelijk doen. Het maximale halen, is altijd het doel. En dat is ook iets wat Clement eist. Hij was zo als speler, hij is zo als coach”, oordeelt Degryse.

“Club Brugge biedt daarin toch meer garantie dan Racing Genk. Op lange termijn zet hij een stap vooruit. Hoofdtrainer worden in zo’n stadion, voor zo’n publiek én met die nieuwe trainingsinfrastructuur. De hele filosofie staat ginder al op punt. Clement is er duidelijk van overtuigd dat het tot succes zal leiden. De kans dat hij de komende jaren prijzen pakt, is groter bij Club Brugge dan bij Genk.”

En dan is er nog een belangrijk argument: “Er is ook zijn gevoel. Het emotionele aspect mag je zeker niet onderschatten. Hij was er eerst speler, dan beloftencoach en tot slot ook assistent. Zestien jaar veeg je niet zomaar weg”, voert de 53-jarige Degryse aan in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws