Mannaert geeft voor het eerst tekst en uitleg bij beslissing om niet door te gaan met Leko

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Exit Leko, enter Clement. Het was een bewogen week op Jan Breydel en dus is een woordje toelichting van het bestuur wel handig. Bart Verhaeghe liet al kort zijn licht schijnen over het vertrek van Leko en nu heeft ook Vincent Mannaert zich uitgesproken over de zaak.

“We kwamen tot de vaststelling dat dit het beste was voor beide partijen. Weet je, het was een heel intense periode. Ivan is veeleisend en heel dynamisch. Hij heeft iedereen tot tegen de limiet geduwd. Dat is goed voor een topclub, zo hoort het ook”, zegt Mannaert in Het Nieuwsblad.

“We hebben echter het gevoel dat het goed is om op dit punt te stoppen. We hebben er twee jaar alles uitgehaald. Beter nu in schoonheid stoppen en de goede dingen onthouden dan het risico nemen van het jaar te veel.”

De manager snapt wel dat het voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen is, maar: “Het is tijd voor een andere benadering. Zoals er na Preud’homme iets fris nodig was na misschien dat seizoen te veel. Hij was ook tweede geworden. Toen was Leko dat frisse, een verademing voor de groep. En dat verwachten we nu ook.”

Het door Leko geweigerde contractvoorstel van vorige zomer speelde in zekere zin mee, geeft Mannaert toe: “Dat heeft niet geholpen. We hadden hem een voorstel van één jaar extra gedaan, tot 2020 dus, met een optie tot 2021. Die optie werd gelicht als hij in 2020 bij de eerste drie zou zijn geëindigd”, licht de algemeen manager toe.

“Dat wilde Ivan niet tekenen. Ik geef toe dat ik dat niet zag aankomen, omdat die sterk verbeterde voorwaarden meteen zouden aanvangen. Weet je, Ivan Leko neemt heel emotioneel beslissingen. Dat geeft hij ook toe. Hij voelde iets niet en daarom tekende hij niet.”

Laaste nieuws

Clement heeft aanvallende problemen: “Hij is onbeschikbaar tegen Charleroi”

Philippe Clement heeft aanvallende problemen bij Club Brugge. Emmanuel Dennis en Krépin Diatta zijn onzeker en David Okereke zal er zeker niet...

Rezaei mag niet spelen tegen Club Brugge door reglement

Club Brugge neemt het woensdag op tegen Sporting Charleroi. Kaveh Rezaei is de aanvalsleider van de Carolo’s, maar mag niet aantreden tegen...

Nieuwe spits Gaich dan toch op komst?

Het is geen geheid dat Club Brugge al een tijdje aan het zoeken is naar een nieuwe optie in de spits. De...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Clement heeft aanvallende problemen: “Hij is onbeschikbaar tegen Charleroi”

Philippe Clement heeft aanvallende problemen bij Club Brugge. Emmanuel Dennis en Krépin Diatta zijn onzeker en David Okereke zal er zeker niet...

Rezaei mag niet spelen tegen Club Brugge door reglement

Club Brugge neemt het woensdag op tegen Sporting Charleroi. Kaveh Rezaei is de aanvalsleider van de Carolo’s, maar mag niet aantreden tegen...

Nieuwe spits Gaich dan toch op komst?

Het is geen geheid dat Club Brugge al een tijdje aan het zoeken is naar een nieuwe optie in de spits. De...

Vormer: “Als de VAR zegt dat het buitenspel is dan is dat zo, denk ik”

Club Brugge kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de halve finale van de Croky Cup tegen Zulte Waregem. Na afloop...