Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert geeft voor het eerst tekst en uitleg bij beslissing om niet door te gaan met Leko

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Exit Leko, enter Clement. Het was een bewogen week op Jan Breydel en dus is een woordje toelichting van het bestuur wel handig. Bart Verhaeghe liet al kort zijn licht schijnen over het vertrek van Leko en nu heeft ook Vincent Mannaert zich uitgesproken over de zaak.

“We kwamen tot de vaststelling dat dit het beste was voor beide partijen. Weet je, het was een heel intense periode. Ivan is veeleisend en heel dynamisch. Hij heeft iedereen tot tegen de limiet geduwd. Dat is goed voor een topclub, zo hoort het ook”, zegt Mannaert in Het Nieuwsblad.

“We hebben echter het gevoel dat het goed is om op dit punt te stoppen. We hebben er twee jaar alles uitgehaald. Beter nu in schoonheid stoppen en de goede dingen onthouden dan het risico nemen van het jaar te veel.”

De manager snapt wel dat het voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen is, maar: “Het is tijd voor een andere benadering. Zoals er na Preud’homme iets fris nodig was na misschien dat seizoen te veel. Hij was ook tweede geworden. Toen was Leko dat frisse, een verademing voor de groep. En dat verwachten we nu ook.”

Het door Leko geweigerde contractvoorstel van vorige zomer speelde in zekere zin mee, geeft Mannaert toe: “Dat heeft niet geholpen. We hadden hem een voorstel van één jaar extra gedaan, tot 2020 dus, met een optie tot 2021. Die optie werd gelicht als hij in 2020 bij de eerste drie zou zijn geëindigd”, licht de algemeen manager toe.

“Dat wilde Ivan niet tekenen. Ik geef toe dat ik dat niet zag aankomen, omdat die sterk verbeterde voorwaarden meteen zouden aanvangen. Weet je, Ivan Leko neemt heel emotioneel beslissingen. Dat geeft hij ook toe. Hij voelde iets niet en daarom tekende hij niet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws