Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko ziet 4 redenen voor mislopen titel, maar over één wil hij niet spreken: “Wil niet dat het in de krant staat”

Ivan Leko geeft instructies (Club Brugge - AZ)

Uiteindelijk strandde Club Brugge op twee punten van landskampioen KRC Genk. Al bij al een mooi prestatie gezien de suprematie van de Limburgers, maar toch had de wereld er helemaal anders kunnen uitzien, zo beseffen ook de spelers en de vertrekkende Ivan Leko.

“Volgens mij zijn er vier dingen waardoor we geen kampioen zijn geworden. Ten eerste het veld. We speelden drie maanden op een dramatisch veld en verloren tien punten in eigen huis. De tweede reden is de VAR. Neem de wedstrijd tegen Genk. Ik geef toe: na 45 minuten moest het 3-0 staan voor Genk, maar het stond 1-1. Zonder die strafschop tegen verliezen wij nooit in Genk”, is Leko overtuigd in Het Nieuwsblad.

“Dan was er ook die strafschop die we niet kregen op Antwerp en die vreemde afgekeurde goal op Standard… Dan heb ik het alleen nog maar over de play-offs. In de reguliere competitie tegen Gent, tegen Cercle Brugge en op Kortrijk. Dat zijn veel punten, hè. En dan zijn er nog de Champions League en de vele internationals. We verloren thuis drie keer punten na een match in de Cham­pions League.”

En dan is er nog een vierde reden, maar daar wil Ivan Leko niet dieper op ingaan: “Dat is niet voor de pers, maar ook dat is heel duidelijk.” Kon Leko niet functioneren zoals hij dat zelf wilde? “Neen, ik heb het alleen over feiten. In het voetbal heb je ongeschreven regels en die moet je volgen. Of het van binnen de club kwam? Je hoeft niet aan te dringen, sorry, ik wil niet dat het in de krant staat”, klinkt het gedecideerd.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws