Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko over vertrek bij Club: “Een titel had niks veranderd, hoe moeilijk dat ook is om te snappen”

Ivan Leko geeft uitleg (Club Brugge - Gent)

Club Brugge en Ivan Leko hebben gisteren een punt gezet achter hun succesvolle samenwerking en in de krant gaat de Kroatische coach nog eens openhartig in op zijn afscheid van de club van zijn hart. Frappant: een duidelijke uitleg of reden heeft hij van het bestuur niet gekregen.

“Ik wil de precieze oorzaak eigenlijk ook niet kennen. Rationeel gezien is er namelijk geen reden. Als trainer bij een topclub moet je resultaten halen, voetbal brengen en spelers beter maken. Dat deden we. Niemand werd twee jaar na mekaar kampioen bij Club in de laatste veertig jaar. Ons voetbal was het beste van de laatste tien jaar”, zegt Leko in Het Nieuwsblad.

De 41-jarige Kroaat weet niet waar het precies is misgelopen: “Ik weet het echt niet, dat zweer ik op het hoofd van mijn dochters. Kijk, – en dit is geen cliché – ik ben Verhaeghe en Vincent Man­naert ongelooflijk dankbaar”, blijft onze afscheidnemende coach positief en erkentelijk.

“Ik was twee jaar geleden wellicht pas kandidaat nummer 15, maar je moet ballen hebben om iemand zonder faam te nemen na Preud’homme. Dat was een gok. Jullie lachten er zelfs mee. En toch lieten ze mij twee jaar werken. Daarom vroeg ik niet om de reden. Het was al een tijd duidelijk dat ze afscheid zouden nemen van mij.”

Zelfs een tweede opeenvolgende landstitel zou niks aan de zaak veranderd hebben: “Neen, dat denk ik niet, hoe moeilijk dat ook is om te snappen. Het begon al vorige zomer, toen ik geen contractverlenging tekende en naderhand bepaalde zaken las”, duidt Leko het begin van het einde.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws