Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko krijgt kritiek: “Dat wordt hem wel eens verweten”

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

Club Brugge blijft geloven in de titel. KRC Genk is echter de autoritaire leider. Coach Ivan Leko krijgt vaak kritiek op zijn tactische keuzes.

Leko maakt soms opvallende keuzes. ‘Leko probeerde het op Antwerp met Loïs Openda in zo’n rol. Die dwong zelfs een strafschop af, maar de ref floot hem niet. Was dat wél het geval geweest, dan had je dat een geniale zet kunnen noemen, nu was de kritiek hard. Nieuwe rol voor Wesley en geen plaats voor Siebe Schrijvers, de boemerang sloeg terug in Leko’s gezicht’, aldus Peter t’Kint tegenover Sport/Voetbalmagazine.

‘Dat was eerder ook al in Limburg gebeurd’, gaat hij verder. ‘Gedurfde manier van spelen, achterin man op man, maar afgestraft. Oren naar wat meer conservatisme had de Kroaat vooraf niet. Het is wat Leko wel eens wordt verweten: een beetje koppig, te weinig flexibel. Een enorme persoonlijkheid. Iemand omschreef het vorige week als ‘de sterkste persoonlijkheid waarmee hij ooit te maken kreeg’. En dan botst het wel eens.’

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws