Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko gelooft voluit in Openda ondanks negatief punt: “De coach heeft hem dat nooit kwalijk genomen”

©  Club Brugge

Jelle Vossen komt amper nog aan de bak en van Kaveh Rezaei is in Brugge tegenwoordig al helemaal niks meer te bespeuren. De spits die , naast het productieve duo Wesley-Schrijvers, het meeste krediet en minuten krijgt, is de piepjonge ruwe diamant Loïs Openda.

De amper 19-jarige jeugdinternational kwam in totaal al 26 keer in actie, het bewijs dat Ivan Leko veel vertrouwen heeft in zijn jonge aanvaller. Alleen scoort die o zo moeilijk, dat bleek eerder dit seizoen nog in de Champions League.

“Maar goed dat Loïs Franstalig is en niet te veel de Nederlandstalige pers leest”, verklaart zijn zaakwaarnemer Stijn Francis in Het Nieuwsblad. “Die missers in de Champions League heeft hij niet te veel in zijn hoofd gestoken. Ivan Leko heeft hem ze ook nooit kwalijk genomen. Het beste bewijs is dat hij kansen is blijven krijgen.”

De pijlsnelle Luikenaar lijkt dan ook op de rand van de grote doorbraak te staan: “Club Brugge was de stap die Loïs nodig had. Hij is afkomstig van Luik en was bij de jeugd van Standard nog te veel een speelvogel. Bij Club Brugge heeft hij leren werken. Hij heeft een goeie mentaliteit en pikt de dingen snel op”, aldus de makelaar van Loïs Openda.

“Tegenover die gemiste kansen in de Champions League staat dat hij zich wel telkens goed vrijliep en die kansen afdwong. Hij heeft de snelheid, de wendbaarheid en de doelgerichtheid om het verschil te maken op Champions League-niveau. Dat is geen klein bier voor een speler die toen nog maar achttien was”, besluit Stijn Francis.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws