Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ivan Leko ontkent verhalen over zijn forse salariseisen: “Dat is niet de waarheid en dat stoorde mij wel”

© Play Sports

Hij wilde evenveel verdienen als Michel Preud’homme en Hein Vanhaezebrouck en daarom weigerde hij afgelopen zomer de hem voorgeschotelde contractverlenging. Dat is het hardnekkige beeld dat bepaalde media de voorbije maanden ophingen van Ivan Leko. Maar de Kroatische coach ontkent die verhalen met klem.

“Dat was niet de waarheid en dat stoorde mij wel. Je weet dat ik open ben en je mij alles kan vragen. Kritiek, complimenten, geen probleem. Maar dat? Ik kon mijn contract, dat liep tot 2019, verbeteren. Ik kreeg een beter loon voorgesteld dan voordien, opnieuw tot deze zomer, mét de optie op een bijkomend seizoen als ik bij de eerste drie eindigde”, vertelt Leko.

“Dat wilde ik niet. Ik wilde een contract dat een sterk signaal gaf. Een seizoen plus een jaar extra, wat is dat? Na een titel is dat toch de verkeerde boodschap? Normaal zeg je na een titel: Hier is een nieuw contract voor twee jaar en is dat op vijf minuten afgehandeld. Dat gebeurde niet”, klinkt het diep ontgoocheld in Het Nieuwsblad.

“Achteraf bekeken was ik dom. Financieel gezien dan toch. Ik had dat nieuwe contract gewoon moeten tekenen voor het geld. Want ik verdiende dertig procent van het loon van mijn voorganger en ik vroeg het dubbele. Zestig procent dus. Dat is de waarheid”, benadrukt Leko.

“Bart Verhaeghe schrok dat ik niet tekende. Begrijpelijk. Ik was een nobody die zij een kans hadden gegeven. Maar ik gaf hen ook iets en zag nog zeker twee jaar de mogelijkheden om iets neer te zetten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws