Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ivan Leko legt in detail uit waarom hij in aangeslagen Gent géén hapklare brok ziet

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Gent uit is opdracht nummer zeven voor Club in deze play-offs. Gezien de omstandigheden zou blauw-zwart in staat moeten zijn om drie punten te pakken in de Ghelamco Arena, maar Ivan Leko beklemtoont dat het zondag zeker geen makkelijke partij wordt voor zijn team.

De komende tegenstander kreeg afgelopen woensdag een zware uppercut te verwerken in de bekerfinale én bovendien zullen de Gentenaars ook minder uitgerust aan de aftrap verschijnen. Dat zou dus een dubbel voordeel moeten zijn, of niet?

“Dat zullen we zien na de wedstrijd. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn. Ze hebben vast en zeker een klap gehad want de beker winnen, was superbelangrijk voor hen, zeker tegen een ploeg uit 1B”, aldus Ivan Leko op zijn persconferentie van afgelopen namiddag.

“Langs de andere kant: het voetbal dat Gent in play-off 1 heeft getoond, is zeker niet slecht als je kijkt naar de cijfers, het balbezit, de kansen en de schoten op doel. Ze hebben in 3 à 4 matchen heel goed voetbal gebracht. Thuis tegen Standard verdienden ze veel meer dan een nederlaag. Op Genk waren ze ook goed en ook vorig weekend tegen Genk was het in de eerste helft een goed Gent”, analyseert Leko in detail de komende opponent.

“Op Anderlecht blijft het 0-0, maar hadden ze twee à drie kansen om die match te winnen. Voor ons is het daar trouwens altijd een moeilijke wedstrijd. AA Gent-Club Brugge is de laatste jaren een klassieker geworden in Vlaanderen. Dat wil zeggen dat wij zondag met power en intensiteit moeten voetballen, net zoals in onze laatste match tegen Anderlecht.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws