Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heeft Club pertinent nadeel in titelstrijd? “Dat kan storend zijn voor hun spel”

Ruud Vormer boos (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge versus KRC Genk, het belooft de komende week nog een zenuwslopende titelstrijd te worden. Voer voor (sport)psychologen zou je kunnen zeggen en dus laten de gerenommeerde experts Jef Brouwers en Johan Desmadryl hun licht schijnen over de ontknoping.

“Als achtervolger is de druk altijd minder. Club verwijst naar die straffe halve finales van de Champions League om aan te geven wat nog kan. Voetballers spiegelen zich graag aan de grote spelers in de Champions League, daar kun je als coach inspiratie uit putten”, aldus Johan Desmadryl.

“Club heeft nu een wortel in zicht, maar nog niet vast. Het is ook de vraag of ze die uitschieter tegen Genk kunnen herhalen”, meent Desmadryl in Het Laatste Nieuws.

In de tweestrijd tussen Club en Genk en dus ook tussen Clement en Leko ziet Johan Desmadryl, momenteel mental coach bij Cercle, een betekenisvol verschil dat weleens cruciaal zou kunnen zijn: “Clement is een coach die zijn team graag ziet en dat ook uitstraalt. Als je de spelers en coach van Genk naast die van Club zet, zie ik een andere mimiek”, klinkt het.

“Bij Brugge zie ik meer tandengeknars. Ze zijn heel fel met het resultaat bezig, een zichtbare strijd om toch kampioen te spelen. Zo fel dat het ook storend kan zijn voor hun spel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws